30 Ağustos 2014 Cumartesi

İŞTE İSRAİL BU



Devletlerin ilişkileri karşılıklı menfaatlerine dayanır elbette. Öyle akraba ilişkisi olmaz devletler arasında. Dostluk diye bir şey yoktur. Ama saygı esastır.

İsrail bu defa bize karşı saygı çizgisini aşmıştır. İsrail kara kuvvetleri komutanı Avi Mizrahi konuşmasında, önceki yıllarda ermeni katliamı yaptığımızı, şimdide Kürtlere bunu uyguladığımızı söylüyor. Üstelik bize ait olan Kıbrıs’da işgalci olduğumuzu eklemeyi unutmuyor.

Bu küstahlık nerden kaynaklanıyor. Gözümüzün içine bakarak yalan söyleyen adama, yalan söylüyorsun demek, diplomatik kuralları aşmak olmaz. O konuşma tarzına göre bir hatırlatmadır. Onun üslubu ile bir hatırlatmadır.

Lakin soykırım atfetmek, Kıbrıs’da işgalci demek diplomatik kuralların aşılması demek değil, resmen küstahlıktır.

Daha öncede belirttiğimiz gibi, biz onlara değil, onlar bize muhtaç. Onun için böyle bir tepki verdi diye başbakanımız, eziklik duymaya, diplomatik kurallardan söz etmeye gerek yok. Küstahlığa gereken cevap nota ile verilmiştir, gereği yapılmalıdır.

Biz komşu ülkeler ile aslında dost olan, bölge barışı için her zaman çalışan bir ülkeyiz. Bazen yönetimler ile politikalar gereği ters düşmeler olsa bile, bölgemizde bize düşman olan bir insan gösteremezsiniz.

Hatta bizi sevdiklerini anlatmak için, Osmanlıyı özlüyoruz demeleri bundandır. Yani bizimle birlikte yaşmaktan mutlu olduklarını, Osmanlı döneminde daha huzurlu olduklarını anlatıyorlar.

Birde İsrail’e bakın. Çevresindeki bütün devletlerle kanlı bıçaklı, anket yapsanız kendilerine yakınlık duyan bir insan çıkmaz. Saldırgan, işgalci, bebek katili.

Her defasında alttan alarak bu iş yürümeyecek anlaşıldı sanırım. Sessiz kalınca bizimle dostlar. Ama haksızlığı dile getirince, demek soykırımcı ve işgalci oluyoruz. İşte İsrail bu.

Onlar bizi kaybetmekten korksunlar, onlar bizimle iyi geçinmeyi düşünsünler. Biz Arap değiliz. Onlar bize taviz vermeyi hesaplasınlar.

Yöneticilerimizde bunu böyle bilsin. Eğer bizim bilmediğimiz başka hesaplar yoksa büyük devlet olduğumuzu, önümüzde kimlerin eğilmesi gerektiğini, bizim değil kimlerin bize eyvallah etmesi gerektiğini anlasınlar artık.

İsrail’e birinin hatırlatması gerekiyor. Biz tükürsek boğulurlar.

14.02.2009


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder