9 Ağustos 2014 Cumartesi

CHP BUNALIMDA



Her türlü uçuk kaçık komplo teorileri havalarda uçuşuyor. Aklı başında olanlar bu kaset komplosunun nerden geldiğini az çok anlar gibi oldular. Geri kalanı hala hükümetin hamlesinden söz ediyor.


CHP nin genel başkanlığına demir atan Sayın Baykal, gidecek gibi görünmüyordu. Ama gerek Türkiye dengeleri, gerek parti içindeki gençleşme yanlıları Sayın Baykal’ın gitmesinden yana niyetliydi. Niyetliydi diyorum, çünkü tavır alma şansları yoktu.


Her ne kadar parti yetkilileri konuşmalarında demokratik bir sisteme sahip olduklarını, isteyen herkesin aday olabileceğini söylüyor olsalar da, nedense kimse aday olmuyordu.


Son kurultayda Sayın Mustafa Sarıgül aday olma talihsizliğini göstermişti. Başına gelenleri bütün Türkiye izledi. Öyle birkaç okka yürek yetmiyor Sayın Baykal’a rakip olmaya. Bir kaç yüz okka gerek demek ki.


Baykal’ın istifasından sonra bile, kimse ben adayım demeye cesaret edemiyor ne hikmetse. Nihayet bu yükten kurtulmak gerek diye düşündüler ve Sayın Kılıçdaroğlu aday oldu.


Aslında aday olmadı da, Sayın Baykal izin verdi gibi. Çünkü asıl oyunu ilk günlerde ya görmedi, ya da görmemiş gibi yaparak hedef saptırdı.


Sayın Baykal asla kendi yerini dolduracak birine bırakmaz koltuğu. Aslında bu kaset programı 2009 seçimleri döneminden beri planlanıyor. Sayın Kemal Kılıçtaroğlu kendiliğinden araştırıp, dosyalar bulup, ekrana çıkıyordu diye düşünenler yanılıyor.


Bu kaset planlayıcıları her kimse, işte o günlerde Sayın Kılıçtaroğlu’na dosyaları hazırlayıp verenler de aynı kişiler olabilir.


Parti başkanı olmak başka bir şey, lider olmak başka bir şey. Sayın Kılıçtaroğlu elinde dosya ile çıktığında hatırlarsanız, dosya içeriği ile ilgili soru geldiğinde içeriğine hâkim bile olmadığı görülüyordu.


Şimdilik partinin başına Sayın Kılıçtaroğlu gibi, içerikten haberi olmayan biri gerekli. Bu kurultayda genel başkan olacak gibi görünüyor. Ancak daha sonra, eğer Sayın Baykal etkinliğini devam ettirirse yine devralacaktır.


Ancak kanaatimce kasetçilerin programı Sayın Kılıçtaroğlu üzerinden Sayın Baykal’ın etkinliğini yok edip, partiyi asıl sahibine teslim etmek.

19.5.2010


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder