30 Ağustos 2014 Cumartesi

GAFLET DALALET VE HIYANET



Gaflet dalalet hatta hıyanet içinde olmak ne demek? Bu düsturu hep Kemalistler kullandılar sağ iktidarlar için. Ya irtica olarak nitelediler ya da gafleti atlayıp dalalet ve hıyanet içinde olmakla suçladırlar.

Eğer bilseydiler dalalet kelimesinin aynı zamanda “İman ve İslâmiyetten ayrılmak. Azmak. Hak ve hakikatten, İslâmiyet yolundan sapmak. Allah'a isyankâr olmak” manasına geldiğini kullanmazlardı. Hem Atatürkçü olduğunu söyleyeceksin hem de Atatürk’ün kurduğu cumhuriyeti bölmeye çalışan terörist için uygunsuz mukayese ve benzetmeler yapacaksın.

Tırnak içinde bile olsa birinin yazısını alıp, fikir olarak yazmak onu benimsemek anlamı taşır. Değilse o fikrin yanlış olduğunu belirtmek gerekir.

Sömürge düzeninin olduğu bir Dünya’da bu düzenden çıkılırken, elbette bazı milletler veya homojen bile olmasa halklar özgürlük mücadelesi vermiştir. Bu mücadelelere önderlik yapan liderler olmuştur. Bunların hepsi özgürlük savaşçılarıdır.

Aklı başında olan insan, özgürlük savaşçıları ile teröristi biri birinden ayıran insandır. Eğer ayırma kabiliyeti gelişmemişse, uygunsuz yazılarla insanları yanıltmanın anlamı yoktur.

Daha önceleri de Nelson Mandela ile terörist başını mukayese eden ayırma kabiliyeti gelişmemiş insanlar tarafından yazılar yazıldı. Şimdi de Filistin lideri Yaser Arafat ile mukayese edilmeye başlandı. Biri yazıyor, diğeri beğenip yazısına konu ediyor.

Filistinlileri terörist gibi lanse etmek davayı bilmemek, bilmediğinden dolayı da gaflet içinde olmaktır. Filistin işgal edilmiş bir topraktır. İşgalciye karşı savaşmak terör değil, özgürlük ve kurtuluş mücadelesidir. Eğer bu mantıkla gidilirse yarın kurtuluş savaşında çarpışan çetelerimizi de biri çıkıp teröriste benzetebilir. Cumhuriyetimizi kuran dedelerimiz terörist miydi sizce?

Bir yanda işgalci güçlerle mücadele eden insanlar, diğer yanda kendi ülkesinde terör estirip sivil insanları, çocukları, kadınları gözünü kırpmadan öldüren bir örgüt ve başındaki kanı bozuk soysuz. Hatta hakkını savunduğunu söylediği kendi halkını bile katleden dinsiz Marksist bir örgüt.

Bu örgütle Filistinli mücahitleri, mücahitlerin başındaki Arafat ile terör örgütünün lideri ruh hastası piyonu mukayese etmek için ya kuvvetli bir akıl tutulması gerekir, ya da gaflet içinde olmak gerekir.

Mademki anlı şanlı bir gazetecidir bunu yazan, öyleyse gaflet denilen şıkkı atlayıp, ülkeyi bölmeye çalışan bir zihniyeti makul bulduğu için, söylediğim manası ile dalalet ve hıyanet içinde olduğunu söylemeye hakkımız vardır.

16.2.2013











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder