28 Ağustos 2014 Perşembe

DEMOKRATİK ÖZERKLİK



Seçim yaklaştıkça partiler arasında söz düellosu sıklaştı. Bizi ilgilendirmiyor seçim kaygıları ile ilgili söylenen sözler. Ancak ülkenin geleceği ile ilgili söylenenlerde taraf olduğumuz konular var.


Tartışma programlarında demokratik özerklikle ilgili açıklamalar, bazen bizi aptal yerine koyarcasına ahmakça cümleler. Yıllardan beri, ayrılıkçılık tohumları atılana kadar hiçbir konuşmada ve yazıda etnik kimliklere değinmedik. Çünkü ülke insanını hep bir, hep yekvücut düşündük. Eğer bir kimlikten bahsedersek, sanki onları toplumdan ayırıyormuş hissine kapıldık. Ve yanlış da değildi.


Şimdi bütün iyi niyetimize rağmen biz ayrıyız diyorsa bazıları, biz de evet ayrısınız, istediğiniz adla hitap edelim diyoruz.”Kürt kardeşlerimiz,” özerklik tanımını yaparken, demokratik toplum kongresinin kararlarını savunurken,”Kürtler ayrılık istemiyor” diyorlar. Peki, ne istiyorlar?


Kongrenin kararlarında ayrı bir bütçe, ayrı bir güvenlik gücü, ayrı bir bayrak deniyorsa eğer, bu ne anlama geliyor peki? Bizi salak mı sanıyor bunlar!!


BDP nin başkanı, başbakanı eleştiriyor ve “tek dil olacakmış” diyor. Ardından ekliyor,”Allah sizleri ayrı olarak yarattım” diyor.”Sen kim oluyorsun da bizim dilimizi kabul etmiyorsun.”Burada başkan haklı, evet” Allah sizleri ayrı ayrı yarattım “diyor. Diyor ama dilini konuşmak istiyorsun diye bebek öldür de diyor mu? Bomba patlat diyor mu? Vatan görevi yapan gencecik çocuklara pusu kur, öldür de diyor mu?


Bana hangi İslam’dan, hangi dinden bahsediyorsun? Siz İslam’dan ne anlarsınız. Sanki Kadıköy meydanında oturma eylemi yapmış, dilini kullanma hakkı istiyormuş gibi konuşuyor. Katlettiğiniz binlerce vatan evladının hakkını hangi Ayetle açıklayacaksın peki?


Adının önünde prof. yazan biri güya araştırma yapmış, Kürtlerin %87 si ayrılık istemiyormuş. Ayrı bayrak, ayrı bir ordu ne demek bilir mi bu zat acaba? Bilmesine bilir de, bizim aptal olmadığımızı da bilir mi onu bilmiyorum.


ABD nin demokrasi götürme planlarının nasıl olduğunu biz biliyoruz. Şimdi ayrı, birleşik bir Kürdistan da huzurlu ve demokratik bir hayat düşünen bu akılsız insanlar yaşamadan anlamayacaklar galiba. İşte Irak, götürülen demokrasi ortada. Her gün yüzlerce insan ölüyor.


MHP nin milliyetçiliğini tenkit ederken, öldürme felsefesi üzerine kurulu bir ülkücülüğün olmadığını, ancak kafatasçılık seviyesine indirilen Kürt milliyetçiliğinin öldürme felsefesi üzerine kurulduğunu görmüyorlar galiba.

28.12.2010

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder