30 Ağustos 2014 Cumartesi

HOCAM ÖYLE DİYOR



-Kuran’da semavi dinler diye bir şey var mı?

-Yok, ama hocam var diyor.

-Kuran’da İslam dışında bir din adı geçiyor mu?

-Geçmiyor ama hocam var diyor.

-Kuran; Andolsun, Şüphesiz “Allah, Meryem oğlu Mesih’tir” diyenler küfre düşmüştür. Oysa Mesih’in dediği (şudur:) “Ey İsrail oğulları, benim de Rabbim, sizin de Rabbiniz olan Allah’a ibadet edin. Çünkü O, kendisine ortak koşana şüphesiz cenneti haram kılmıştır, onun barınma yeri ateştir. Zulmedenlere yardımcı yoktur.” (Maide Suresi - 72) diyor. Peki, Hıristiyanlar Cennet’e girecek mi?

-Girmeyecek ama hocam öyle diyor.

-Kuran; Yahudiler: “Üzeyir Allah’ın oğludur” dediler; Hıristiyanlar da: “Mesih Allah’ın oğludur” dediler. Bu, onların ağızlarıyla söylemeleridir; onlar, bundan önceki inkâr edenlerin sözlerini taklit ediyorlar. Allah onları kahretsin; nasıl da çevriliyorlar? (Tövbe Suresi - 30) diyor. Peki, Yahudiler Cennet’e girecek mi?

-Girmeyecek ama hocam öyle diyor.

-Peki, kendilerine Budizm adında bir din ihdas edip ona inanan Budistler Kuran’a göre Cennet’e girecek mi?

-Girmeyecek ama hocam girecek diyor.

- Kuran ; “Ama ayetlerimizi inkâr etmiş ve kâfir olarak can vermiş olanlara gelince, işte Allah'ın laneti, meleklerin laneti ve insanların laneti hep onların üzerine olsun”(Bakara 161) diyor. Peki, Allah’ın varlığına, indirdiği kitaba hiç inanmayan ateistler cennet’e girecek mi?

-Girmeyecek ama hocam girecek diyor

-Kuran “Her insanı imamı/önderi ile birlikte çağıracağımız gün kimlerin amel defteri sağından verilirse onlar en küçük bir haksızlığa uğramamış olarak amel defterlerini okuyacaklar. Bu dünyada kör olan kimse ahirette de kördür, üstelik iyice yolunu şaşırmıştır.” (İsrâ, 71-72) diyor.

İster Müslüman olsun ister olmasın, her toplumda yolsuzluk ve kötü ahlaklı insanlar vardır. Bu İslamın suçu değildir. Bu, o dine mensup olduğunu söyleyen insanın inancındaki sapmalardır.

Bazı insani yardım kuruluşları vardır, içine inancında sapma olan bu insanlardan sızma olmuştur. Toplanan yardımların belki yüzde 10 u onlar tarafından yense bile kalan yüzde 90 ı yoksul ve ihtiyaç sahiplerine ulaşır.

Şimdi; ateisti bile cennete gönderen, içinde zerre kadar İslam bulunmayan, gayesi dünyevi olan bir örgütün böyle insani yardım kuruluşunu terör örgütü gibi gösterip, muhtaç olanların bu yardımlardan mahrum bırakılmasına arka çıkanlar, imamları ile birlikte haşrolacaklarını düşünmez mi?

Hele ki “Üzeyir Allah’ın oğludur” diyenlerin saldırdığı bir kuruma birlikte saldırıyorsa, "Yahudi ve Hıristiyanları dost edinmeyin. Sizden kim onları dost edinirse kuşkusuz o da onlardandır. Şüphesiz Allah zalimler topluluğunu doğruya iletmez"(Maide, 51) ayeti gereğince imamınızla beraber Yahudi topluluğu ile birlikte haşrolmayı hiç aklınıza getirmez misiniz?

 

Şakirt olmak zor iş vesselam.

 

22.1.2014









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder