16 Ağustos 2014 Cumartesi

DANIŞTAY DUR DEDİ YİNE



YÖK 1998 de öğrenciler arasındaki eşit uygulamayı değiştirdi. Bütün Dünya’da anayasalar ve kanunlar özgürlükten ve eşitlikten yanadır. Bizde eşitsizlik ve Kısıtlamadan yanadır.

Bir 28 Şubat klasiği olan bu eşitsiz YÖK kararı o zaman post modern zihniyetin ürünü idi. Karar merci YÖK. Danıştay a gidilmiş ve yine aynı karar çıkmıştı. Karar merci YÖK ve bakanlık.

Şimdi eşitlik ilkesine daha uygun bir karar yine YÖK ten. Ama Danıştay dur diyor. Neden dur diyor. Eğer YÖK bizim kontrolümüzde ise karar merci YÖK tür. Değilse, YÖK karar veremez.

Bu katsayı eşitsizliğini kim yapmıştı peki. Yine bir insan, yine bir zihniyet. Ama senin zihniyetin bizden değil, sen değişemezsin. Hükümet olursun ama iktidar olamazsın. Biz buna alıştık. Eskiden mızrak çuvala sığardı, şimdi sığmıyor.
Şu sivil diktatöre bak, bir YÖK kararı çıkaramıyor.

Bir 28 Şubat kararı da biliyorsunuz, Kuran kursuna gitme yaşını belirlemişti.14 yaşından sonra. Hiç birimizin çocuğu Kuran okumayı öğrenmedi. Neden? Çünkü küçük ve kontrolümüzde iken giderdi çocuklar kursa ve öğrenirdi.14 yaşından sonra biraz zor oluyor. Bilgisayar eğlence dururken gitmek. İşte yapılmak istenen buydu. Çocukların kuran öğrenmesini engellemek.

Entel takım zaten çocuğunu kursa göndermiyor. Çocuğunu göndermek isteyip te sonra irtica var diye hala bunları destekleyen, muhafazakâr olduğunu söyleyen beyler, sizin mızrak çuvala sığdı mı peki. Ama siz uyumaya devam edin.
Anayasada geçici 15 nci madde var. Kim kaldırabilir onu. Bir kaldırmayı deneyin. Ben yüksek mahkeme kararını şimdiden size söyleyeyim. Henüz hayatta olanlar var, kaldırılamaz.

Buradan 12 Eylül darbecileri yargılansın fikrinde olduğumu çıkarmayın. Yargılanmalarına karşıyım bende. Uzun yıllar süregelen bir ordu geleneği vardı. Bu bir günde değişmez elbet. Yaşı doksanı aşmış bir insanı yargılamanın ne faydası var. Gidin otuz, kırk yıl gerilere, siyasiler karşı duramamış, halk karşı durmamış darbelere. Uyuyacak, yıllar sonra kalkıp yargılayacağım diyeceksin.

Ama yenileri olmasın diye, anayasa değişecek, bundan sonra böyle kazalar yaşanmayacak. Varmı buna yanaşan siyasetçi. Yıllardır tek başına iktidar olanlar oldu. Değişmediler. Şimdi kalk Kenan Evren’i yargılayalım de. Bu iktidar zaten muktedir değil. Bir eşitlik ilkesini bile çıkaramıyor.  Militarist baskı olmasın derken, onun kalıntısı olan yargı baskısı da olmamalı. Bu da yargıçlar diktatörlüğüdür. İstersen 550 milletvekili ile gel. Yapamazsın diyor.

Cumhuriyet mitingine katılan muhafazakârlar, nerde sizin mızraklar. Çuval delindi, ne yapacaksınız şimdi mızrakları.

NOT: CHP’li Antalya büyükşehir belediye başkanı Sayın Mustafa Akaydın tarihe altın harflerle yazılacak bir söz söylemiş. Demiş ki;”camiye ayakkabı ile giriliyor mu ki, GATA’ya türbanla girilsin”CHP’liler baş ile ayağı hep karıştırıyor. Ayakları ile düşündükleri için müzmin muhalefetler ya.(Sayın belediye başkanı profesörmüş)

8.2.2010

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder