28 Ağustos 2014 Perşembe

ELLERİNDEN ÖPERİM DANIŞTAY



          28 Şubat dönemimde alınan kararla meslek liselerine üniversite yolu kapanmış oldu. İyide oldu. Yoksa 98 yılında mezun olan bir imam hatipli şimdi devlet kadrolarında görev almış bir irticacı olabilirdi.

          Şimdi 2009 da olduğumuza göre, bir on yıl daha içimiz rahat. İrticai okullardan mezun olanlar, ancak imam olacaklar. İyiki Danıştay var. Yoksa bu insanlar faraza hukukçu oldu. Düşünebiliyor musunuz? İleride namaz kılan bir Danıştay üyesi. Düşünebiliyor musunuz? İleride bir Anayasa Mahkemesi üyesi namaz kılıyor olabilecekti.

                Özetle Danıştay bir kararında orta öğretim kurumlarını bitiren çocukların yüksek okula girişlerini milli eğitim bakanlığı ve YÖK birlikte kararlaştırır demiş. Bu karar duruyorken bir öğrenci kalkmış 2005 yılında katsayı eşitsizliğinin kaldırılması için Danıştay’a başvurmuş. Danıştay bu kararını aynen bildirmiş.

               Şimdi bakanlık ve YÖK karar vermiş. Demişler ki; bu katsayı eşitsizliği eğitimde fırsat eşitliğine aykırı bunu kaldıralım. Geçen temmuz ayında YÖK kat sayı eşitsizliğini kaldırdı. İstanbul barosu Danıştay’a başvurdu, bu eşitlik eşitsizliktir dedi. Danıştay yürütmeyi durdurma kararı aldı.

               Hangi Danıştay?2005 yılında Danıştay’a katsayı eşitsizliğini kaldırın diye başvuran öğrenciye, bu benim işim değil, bakanlık ve YÖK karar verir diyen Danıştay. Eşitsizliği eşitlik saydı yani. Saydı da ne oldu? Bir on yıl daha irticaya yakalanmadan yaşayacağız demektir.

                Ellerinden öperim Danıştay, her yerinden öperim Danıştay, iyi bir bloke idi bu, yoksa gölü yemiştik.

                 Bayramdan sonra bende kurban bayramında kurban kesme vahşetine son verilmesi için başvuracağım Danıştay’a. Bu güzel duygularla hepinizin kurban bayramını kutluyorum.

27.11.2009

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder