30 Ağustos 2014 Cumartesi

İNTİKAM DUYGUSU



Medyanın “yargılansın ama intikam duygusu olmasın” tavrını anlamak mümkün değil. Sanki 28 Şubatta zarar görenler elinde silahla sorumluların kapısına dayanmış gibi. Aynı sözü söyleyen Kılıçdaroğlu’nu mazur görüyorum. Çünkü o ne dediğini bilmiyor.

Bir de “hiyerarşik düzen içinde yapılmıştır, bunun medya ve sivil ayağını da işin içine katarak içinden çıkılmaz hale getirmemek lazım” diyen Nazlı Ilıcak gibi yazarlar var. Korkuları var bes belli.

Nasıl 12 Eylülün günah keçisi Kenan Evren olduysa,28 Şubatın da günah keçisi Çevik Bir olsun istiyorlar. Hiyerarşik düzen içinde olduğu malumdur. Bu değerlendirme asker kanat için geçerlidir. Verilen emirleri yerine getirmekten başka sorumluluğu olmayan albaylar, astsubaylar için bu mantık doğrudur.

Eğer böyle bir katkısı varsa Sayın Ilıcak hangi hiyerarşik düzen içinde yer almıştır onu da söylesin. Hiyerarşik düzen asker için geçerli kendisi için değil.

O günlerin heybetli isimleri arkalarına 28 Şubat zihniyetini almış kükrüyordu. Okullarda ikna odaları kurup zulüm yapanlar, şimdi 5 yaş çocukları okula başlayınca okullarda kazalar artar diyerek kolundan tutup basın toplantısı için getirdikleri insanların arkalarına sığınıyorlar. Nur Serter’den söz ediyorum. Eğer bunların yargılanması intikamsa, kapatın gitsin bu soruşturmayı.

Ordudan atılıp işsiz kalan, kötü şartları içinde eşi ve iki çocuğu evi ile birlikte yanan subay, eğer eline kibrit alıp sorumluları yakmak istemiyorsa hangi intikamdan bahsediyorlar bu dangalaklar.

Yine atılıp bunalıma giren ve intihar eden insan mezarından kalkıp sorumluları bir binadan aşağıya atmıyorsa hangi intikam duygusundan bahsediyor bu kuyruğu sıkışan korkaklar.

Uğur Dündar’ın uyduruk gazete haberleri, andıççı paşaların uyduruk, sonradan ilave ifade tutanaklarını delil olarak gösterip iddianame hazırlayan savcılar, Fadime Şahinleri, Müslüm gündüzleri her gün manşete taşıyan gazeteler eğer soruşturulmayacaksa akim kalmıştır bu operasyon.

Okula başörtüsü nedeni ile alınmayıp hayatı alt üst olan çocuklara bu zulmü reva gören rektörler, dekanlar, öğretim üyeleri soruşturulmayacaksa kimdir peki bu 28 Şubatın sorumlusu?

Emri ile tankları yürütüp balans ayarı yaptık diyenler soruşturulmayacaksa tankın şoförü müdür 28 Şubatın sorumlusu?

Genel kanaat Çevik Bir’in baş sorumlu olduğu bir darbeden diğer üst rütbelilerin haberdar olmadığı düşünülemez. Günah keçisine dönüştürülmemeli. Devlet intikam almaz. Millet intikam alır. Millette intikamını referandumda almıştır. Milletin intikamı sandıktadır.

Tek temennimiz soruşturmalar başka mağduriyetler yaratmasın, hukuk dışına çıkılmasın. Çünkü makamlar geçici, millet kalıcıdır.

13.04.2012











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder