30 Ağustos 2014 Cumartesi

GENEL DURUM



Etrafımızda cereyan eden bunca olay varken biz bunlarla ilgilenmeyip hala genel durum diyorsak, ayak uyduramadık yine demektir. Çünkü özel olanla ilgilenmek için genelin halledilmesi gerekir önce.

              Kafkaslar kaynıyor, bize bunlar ne getirecek ilgilenmek yerine biz hala iç düşmanlarla meşgulüz. Biz hala emekliye ayrılan bir paşamız için zırhlı araba neden alındı gibi boş şeylerle uğraştayız. Bir kere şu anda hayatta olan kaç genelkurmay başkanımız var. İkincisi defalarca suikasta uğramış veya uğramadan istihbarat alınmış ta önlenmiş bir insanı görevin bitti, ne halin varsa gör diyecek bir millet miyiz? Doğrusu ben bu makamdan emekliye ayrılmış bir paşayı, pazar alışverişinde görmekten, tek başına bütün tehlikelere maruz kendi halinde bir emekli olarak dolaştırmaktan hicap duyarım.

                Her şeye gücümüz yetiyor, her şeye para harcıyoruz da, bir emekli genelkurmay başkanına zırhlı bir araba için mi para bulamıyoruz. Tabi ki koruma da verilecek, zırhlı araçta verilecek. Bunu polemik konusu yapanları kınıyorum.

                 Kafalar epeyi karışık. İnsanlar AKP savunmuş olmamak için bazı manevi değerlerimizden uzaklaşıyor. Mesela baş bağlama meselesini uzaktan seyretmeyi tercih ediyoruz artık. Çünkü AKP savunuyor diye bazı gerçekleri görmemezlikten gelemeyiz. Eğer Müslüman isek, gereği ne ise o yapılmalıdır. Dinimiz şu veya bu partinin tekelinde değildir.Bu benim dinimdir ve uğraşılmasını,bilgisi olmayanların yorumlamaya kalkmasını hiç mi hiç istemiyorum.Azıcık demokrasi,azıcık din olmaz.Bizim istediğimiz kadar dindar olacaksın,ileri gidersen irtica olur gibi safsataları geçmek gerek artık.

                   Tabandan gelen isteğe ve kıpırdanmaya kulak vermek gerek. Bunu bazı kurumlarımız şimdiye kadar anlayamadı. Hele CHP yıllardır hiç anlayamadı. Dağılan SSCB den sonra Çavuşesku da anlamamıştı. Ne oldu sonunda? Zorunlu olarak anlattılar değil mi? Tabana kulak vermek gerek. Savunduğumuz bir fikri, sevmediğimiz biri de savunuyor diye, fikirlerimizden vaz geçecek değiliz.

                    Bütün kurumları ile devletin,halkı için var olduğunu hiçbir zaman unutmamak gerek.Saddam’ın ordusu vardı,işgal başlayınca nereye gitti onlar.Kendi halkını düşman ilan eden bir devlet,Saddam dan sonra biz kaldık galiba.Bu devlet bizim,bu millet biziz.Kimseye bırakmaya niyetimiz yok.Bu böyle biline.

  07.09.2008
                 
             

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder