28 Ağustos 2014 Perşembe

DEMOKRAT CİNDORUK



“Şu an parti arayışı içinde olan pek çok hareket var hatta bu hareketi yapanların kimi tutuklu, televizyonları var. O arayışları yapanlar da, alacağımız sonucu bekliyor”

Yukarıda okuduğunuz cümle dün kongresini tamamlayan ve genel başkanlığa seçilen Sayın Cindoruk’un bizzat kendisine ait. Sayın Cindoruk hangi partinin genel başkanı oldu peki? Demokrat Parti.

Demokrat parti tek parti yönetimine, baskıcı sisteme karşı durduğu için “yeter söz milletin” sloganı ile yola çıktı, demokrat olduğu içinde oy aldı ve tek başına iktidar oldu.

Peş peşe gelen iki dönem iktidarlarında yanlışlarda oldu mutlaka doğrularda. Ama bazı baskıcı güçlerin işine gelmedi ve alışık olduğumuz türden provokasyonlara sahne oldu ülkemiz.

Sonunda darbe geldi ve bir anlamda provoke eden güçler iktidar oldu diyebiliriz. Ardından milletin hala unutamadığı idamlar oldu. Bu millet demokrasi şehidi başbakanını hala unutmamıştır. Dün onun kurucusu olduğu partinin kongresi yapıldı, yeni genel başkanını seçti.

Hüsamettin Cindoruk, geçtiğimiz yıllarda 367 hukuk faciasının taraftarı,28 Şubatın taraftarı,27 Nisan e muhtıranın taraftarı olan bir demokrat insan. Yani darbeden yana olan demokrat bir kişilik.

Sayın Cindoruk benim hafızamda bir parti lideri olarak değil de nöbetçi başkan olarak duruyor hala. Birileri ona bir görev verir, oda görevini layığı veçhi ile yapar ve devreder. Şimdide içeride ve dışarıda olan darbecilerle kol kola. Sanıyorum şimdi de darbecilere devreder.

Sayın Demirel desteklediğine göre, alışık olduğumuz ona devretmesidir aslında. Nasılsa Demirel de birkaç darbeye muhatap olmuş,28 Şubat ve e muhtıra taraftarı bir insan.

Asıl anlamadığım Sayın Demirel’in darbe taraftarı olması. Hani sigara gibi, içki gibi. Bir müddet kullanınca alışkanlık oluşuyor ya. Demirel’in darbe taraftarlığı da onun gibi bir şey. Darbe tiryakiliği olsa gerek.
Genel başkan seçiminde Sayın Cindoruk’a oy veren delegenin psikolojisini merak ediyorum doğrusu. Darbe yanlısı bir demokrata oy vermek nasıl bir duygudur?

Rahmetli Menderes’in kemikleri sızlıyordur sanıyorum.

17.05.2009


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder