9 Ağustos 2014 Cumartesi

CHP NİN CENNET AÇILIMI



Üniversiteli kızlara başörtüsünü serbest bırakmak gibi bir irticai davranışı aslanlar gibi engelleyen CHP, yeni irticai davranışları devre dışı bırakmak gayesi ile atılım yaptı.

Önce çarşaf açılımı ile gönülleri fethetti. Şimdi de Kuran kursu açılımı ile cennet açılımını başlattı.

Seçim sonrası her eve değil, her bireye bir anahtar verirlerse şaşmam. Nasılsa karşılığında masraf yok. Ev değil araba değil. Alt tarafı bir anahtar. Bütçemiz kaldırır bunu.

Cennetin anahtarı.

Diğer tarafa çalışmak bence daha mantıklı. Beyaz eşya dünyalık, ermişim gözü olmaz dünya malında.

Bu seçim süreci epeyi eğlenceli olacağa benziyor. Bir yandan kuran kursları bir yanda buzdolabı. Seçmenler oyunu buzdolabında dondurup, sandığa atmaya unutmazsa oya dönebilir.

Aslında her iki partide, asıl görevleri olan hizmetleri ve mantığı, sadece seçim zamanı hatırlamayıp, insanların hayatına yansıtabilseler, daha güzel bir Türkiye olacak ama.

Laikçilik yerine halkının gerçek manada inançlarına saygılı olmak oy sayısından ziyade itici olmamanın ilk şartı.

Sonra projelerle çıkacaksınız halkın karşısına. Öyle bunun yolsuzluğu, bunun ruhsatı değil oy getirecek faktörler. Sayın Kılıçtaroğlu hala İstanbul’a ne yapacağını açıklamadı. Bir kaç metrekarelik muhallebici dükkânı ile olmaz bu iş.

Dosya değil proje görmek ister insanlar. Hem şimdiye kadar ortaya atılan dosyalarla ne oldu? Var mı yargıya intikal eden ciddi bir dosya?

Sosyal devlet olmanın şartıdır yoksula beyaz eşya, kömür, yemek dağıtmak. Bunu her hükümet üstlenmeli, her zaman yapılmalı. Öyle seçim zamanı sırf oy kaygısı ile yapılan bu icraat, sosyal devlet olgusunu çağrıştırmıyor zaten.
Diğer yanda 600 lira aylık bağlamak. Hangi bütçe ile yapılacak bunu da açıklamak gerek.

Bütün bunları biz yaptık oldu mantığı ile izah etmek mümkün değil. Zannedildiği gibi olmayacak. O göbeğini kaşıyan diyerek aşağılanan seçmen, seçim sonucu bakın en mantıklı dağılımı yapacak yine.

Benim oyumla, onun oyu bir değil diyen insanlar bile bu dağılımı seçimden epeyi sonra ancak algılayabilecek.

İnsanların aslında cennetin anahtarı veya beyaz eşya ile değil de, başka türlü algılaması olduğunu bir kavrayabilsek.

10.02.2009

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder