28 Ağustos 2014 Perşembe

EKSENİMİZE NE OLDU?



Bu sorunun cevabı basit aslında. Eksenimize hiçbir şey olmadı. Türkiye’nin ekseni kaydı mı, kayacak mı diyenler, kendileri de kaymadığını biliyor. Peki bu tartışmaların sebebi ne?

Bu tartışmayı başlatanlar kötü niyetli insanlar. Çünkü bu insanların kendi eksenleri kaymıştır. Benim bildiğim bu insanların tek bir ekseni vardır. Maddi eksen. Bunlar devlet, millet, vatan sevgisi, insan sevgisi bilmezler. Bunlar bir tek parayı seven güruhtur.

Mevcut hükümetin rejimi falan değiştireceğini, eksenin doğuya kaymadığını bal gibi biliyorlar. Bu hükümetle birlikte rant el değiştiriyor. Kabul edemedikleri budur aslında.

Geçmiş yıllardaki tartışmalar gibi toplum yönlendirilmeye çalışılıyor sadece. Hatta “kamuoyu denen saflar sürüsü”diye yazı yazan yazarlarımız bile çıkıyor. Unuttukları bir şey var bu muhteremlerin, artık sürü dedikleri insanlar sürü değiller. Kendileri de bu insanların nezdinde yazar değiller. İnsanımız bu dinozorları çok iyi biliyor.

Bu dinozorlar daha önceleri Avrupa birliği diye tutturmuştu. Doğu asla yöneleceğimiz bir yön değildi. Hatta ticaret için bile. Şimdi aynı güruh Avrupa birliğine karşı çıkıyor. Ama hiç biri acaba benim eksenim kaydı mı diye düşünmüyor.

Bakın bu eksensizlere, şimdi de bir kısmı İsrail’ci kesildiler başımıza. Ülke menfaati nerde ise, oraya yönelmekten daha tabii ne olabilir?

Batınında batısında olan Amerika Irak’a yerleşirken, Afganistan’a yerleşirken ekseni kaymış mı oluyor? Bu denli çapsız bir düşünce tarzı ancak bizim dinozorlarda olur.

Efendim Hamas terör örgütü imiş. Gösterin Hamas’ın bir tane terör sınıfına giren saldırısını dersin cevap yok. Meşru olarak seçime girmiş, seçim kazanmış bir parti terör örgütü oluyor. İşgal edilen topraklarını İsrail’e karşı savunmaktan başka ne yapmış Hamas. El fetih’çi olmuş hepsi. Sebep? Çünkü el fetih İsrail’le uyum içinde de ondan. İhanet içinde yani.

Şimdi soruyorum bizim eksensizlere, neden benim istiklal harbinde işgal kuvvetlerine karşı toprağını savunan insanlarım kuvayi milliyeci oluyor da, Filistin işgaline direnen Hamas terör örgütü oluyor.

Sizi gidi eksensizler sizi.

18.06.2010

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder