9 Ağustos 2014 Cumartesi

CEZAYİR ASILLI BİR FRANSIZ



Baktım Fransa’daki bu yasa teklifini veren kim? Karşıma bir Cezayirli kadın çıktı. Yani Cezayir asıllı Fransız. Yani ataları aslında Cezayir’de yaşamış ve Fransız soykırımını görmüş insanlar. Tabi soykırıma uğrayanlar ölüyor. Bunun anası soykırıma uğramadan Fransa’ya götürülüp Fransızlaştırılanlardan. Onu için Valerie Boyer Cezayirli sayılmıyor. Anlamıştım ben, bunun kanında bir bozukluk olduğunu. Kahpeye bak yahu.

Hadi Ermeni meselesini hiç bilmiyorsun. Cezayir’i de bilmiyor musun? Sorun bakalım Ermenistan’ın yerini bilir mi? Bari atalarından dinleseydin Fransa’nın Cezayir ‘deki Fransızlığını. Atalarından dinleseydin, Türk gibi bir devletin Fransa ile mukayese edilemeyeceğini öğrenirdin. Hadi başka işin yoktu hiç kendine iş aradın, nereden geldi aklına Bizim Ermenileri katlettiğimiz. Kahpeye bak yahu.

Böyle bir teklifi getirmeden önce eline bir tarih kitabı alıp baksaydı, belki Ermenilerin bizim tarafımızdan, savaş sırasında zararlı unsur olduğu için tehcir edildiğini görürdü. Kimse durup dururken tehcire tabi tutulmaz. Binlerce belgeden biri. Başbakanlı arşivi-Yıldız evrakı. Belge 38 (20.Kasım.1914 te Detroit’ten Bedros Hartonyan’ın Bitlis’teki babası Varter Hartonyan’a yazdığı mektup)”Sevgili babacığım, Bu mektup son mektubum olacaktır. Zira ben de artık vatani vazifemi yapmak ve Türk’ün başını ezmek üzere Ermeni gönüllülere karışmaya gidiyorum. Rusya, İngiltere, Fransa Türk ve Almandan tam bir intikam almak için kesin karar vermişlerdir. Ermeni hür ve bağımsız olacaktır. Kurtuluş pek yakındır. Oğlun Bedros Hartonyan” Türk’ün başını ezmek isteyenlerden haberi yok değil mi kahpe?

Valerie Boyer’in anasını Fransızlar götürmüş, kendisi de Fransız kanı taşımıştı. Şimdi bunu da Ermeniler götürmüş galiba ki, çocukları da ermeni kanı taşıyacak. Yoksa körü körüne bir Cezayirli nasıl önce Fransız’a, sonra Ermeni’ye dönüşür.
***
KCK soruşturması kapsamında gözaltına alınan gazeteciler için basın ya da bir kısım basın yine yaygara koparıyor. Neymiş efendim bunlar gazeteci imiş. Gazeteci olmak terörist olmaya engel değildir. Ellerine silah alıp çıkmaları gerekmiyor. Terörü öven, destek veren her insan terör suçu işliyordur. Bu bir gazeteci bile olsa. BDP li milletvekilleri elinde silahla dolaşıyor mu? Ama teröriste arka çıkıyor, operasyonlar dursun diyor. Teröristi koruyor. Öyleyse onlarda teröristtir, arka çıkan gazetecilerde. Eğer bu gazetecilere görevlerini yapıyorlar, fikir özgürlüğüdür bu diyorsanız Terörist olmaya namzetsiniz demektir.

23.12.2011


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder