28 Ağustos 2014 Perşembe

DEVLET PKK YA NE VERDİ?



Hissi olarak düşündüğümüzde doğru karar vermek mümkün olmuyor. Onun için devlet aklı ile insan aklını ayırıyoruz ya. Sorumlu makamda olan insanın düşünmesi ile sokaktaki vatandaşın düşünmesi aynı ise, asıl bu işte bir gariplik vardır.

Devlet vatandaşının selameti için vardır. Karanlık çağ; devleti yaşatmak için 75 milyon insanın tepelenmesidir asıl. O zaman vatandaş demez mi beni yok sayıyorsan devlet olarak ne işe yararsın? Ve senin varlığının bana faydası ne? Devlet vatandaşının başka ülkeler tarafından ezilmemesi, refah içinde yaşaması için, o vatandaşlar tarafından meydana getirilen bir oluşumdur.

İşte vatandaşlarını rahatsız eden, huzurunu kaçıran ne varsa bertaraf etme görevi devletindir. Bunu yaparken de yine vatandaşı en az zarar görecek şekilde çözümler üretilir. Devlet sahip olduğu ekonomik imkân, istihbarat imkânı, fiziki güç nedeni ile vatandaştan farklı düşünür.

Devlet bütün işlerini vatandaşa açıklamaz çünkü her türlü fitneye açıktır insanlar. Toplumsal olaylar bunun en güzel örneğidir. Kandırılarak dağa çıkarılan insanlar bunun en güzel örneğidir. Canlı bomba psikolojisi bunun en güzel örneğidir.

Kara propagandaya inanıp devlet teröriste ne verdi demek yine bir fitnedir. Devletin vereceği şeyler sınırlıdır, çünkü devletin sahibi yöneticiler değildir. Asıl sahibi olan vatandaşa sorulmadan bir karış toprak verme yetkisi bile yoktur.

Devlete karşı işlenen suçlar ve kişiye karşı işlenen suçlar gündeme geldiğinde yine o fitne odakları devreye girdi. İmralı iti “adam öldürmemiş öyleyse devlete karşı suç işlemiştir affedecek bunu hükümet.” Laf cambazlığı yaparak vatandaşı kandırmanın anlamı yok. İmralı’daki it her şehidimizden sorumludur ve affedilemez.

Bazıları istiyor ki örgüt” ben bittim ne diyorsanız yapayım” desin. Bunun mümkün olmadığını bilmiyorlar. 50 milyar dolara hükmeden, bütün dünyadan destek gören, siyasi olarak dünyanın kafasındaki programa hizmet eden bir örgütten söz ediyoruz. Bir anda kendimi feshediyorum demesi nasıl beklenir?

Zaten şimdiye kadar bilenlerin söylediğine göre 100 GAP projesi yapacak para harcanmıştır teröre. Sanırım bu 300-350 milyar dolar gibi bir rakam. Batı bu bölgeye nifak tohumları ekmiştir bir kere. Vatandaşın batının sunduğu hayali istikbalden kurtarılması zaman alacaktır.

Bunun için yatırım gidecek, refah düzeyleri yükseltilecek ki vatandaş “huzurum yerinde benim dağda ne işim var” desin. Bu sebeple cumhuriyet döneminden beri düşman görülmesi nedeni ile benimsemediği devletini benimseyecek, istiklal marşımızı kendi marşı bilecek.

Sağda solda bomba patlamasın, karakollar basılmasın, otobüsler yakılmasın diyorsanız çözüm için bekleyeceksiniz. Hem “evet istiyorum”, hem de “devlet ne verdi” diyorsanız samimi değilsiniz.

Terörden, teröristten korktuğumuz yok. Her an şehit olmaya hazırız. Kaldı ki şehitlik her müslümanın hayalini süsleyen bir intikaldir. Bütün vatandaşın benim gibi düşündüğüne eminim. Şehit ailelerinin her cenaze töreninde vatan sağ olsun dediğini bilmeyen var mı?

Bu gün ailelerine kavuşan gençleri ve ailelerin yürek yakan buluşmasını görüp hala çözüme karşı iseniz düşünün derim. Bir saldırı olur ülkemize, gerekirse bir milyon şehit verir ülkemizi savunuruz. Ama vatandaşının güvenliğini ön planda tutan bir devlet anlayışında, yaşadığını bildiğiniz 8 insan için “anlaşma yok istersen öldür” demek yiğitlik değil vicdansızlıktır.

Kendinizi evladını bekleyen o ana-babanın yerine koyun. Efelik yapmalarını, devlete ve millete terbiyesizlik yapmalarını sineye çekmemizin sebebi teröriste olan sevgimiz değil milletimizin güvenliğidir.

Eğer hala çözüme karşı iseniz insanlığınızı ve vicdanınızı sorgulayın derim.

14.3.2013




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder