28 Ağustos 2014 Perşembe

DENİZ FENERİ



             İslam dininde dayanışma ön plandadır. Bu yüzden insanımız yardımlaşma konusunda hassastır ve yarış halindedir. Ancak iyi niyetli olmayan insanlar yarattıkları kuşku ile gerçek ihtiyaç sahiplerinin mağdur olmalarına sebep olmaktadırlar.

            Deniz feneri derneği bu gaye ile kurulmuş bir dernekti. Yakından tanımadım ama medyadan takip ettiğim kadarı ile güzel ve hayırlı işlere ön ayak oldukları kanaatindeyim. Bu gibi dernekler, hayır kurumları kuruluş gayeleri bu olsa bile zamanla büyüyüp güçlenince içine bazı kuruluş gayesine aykırı davranabilecek insanlarda katılabiliyorlar. İşte bu yüz karalarını ayıklamakta yine onlara düşüyor. İyi bir yönetim şekli ile bu çürükler ayıklanmalıdır. Mutlaka ayıklanmalı ki ihtiyaç sahipleri mağdur olmasın.

              Bu tür olaylar patlak verince insanların sarsılan güveni sebebi ile İslam dininin tavsiye ettiği yardımlaşmanın önü kesilmektedir. Zira bu bir gönül işidir. Nasıl ki zekâtınızı kimse sizi zorlamadan verirsiniz, burada da zorlama olmadan veriyorsunuz. Ancak verdiğinizin yerine ulaştığından emin olmanız gerekir. Değilse bir daha yardım yapmayacaksınız demektir.

            Burada yapılan yardımlar insani duygular, merhamet hisleri ön planda olsa bile birazda din kaynaklıdır. Ve bu işe ön ayak olanları bu yönde meyilli görüyoruz. İşte bu çürükler, bilmezler veya kötü maksatla bu işe girdiklerinden bilerek yaparlar. Mehmet, Ali, Ayşe için verilen bu paraların, onlara verilmemesi ile onların cebinden paralarının çalınmasının aynı anlama geldiğini nedense algılayamaz bu zavallılar. Bu bir Müslüman davranışı olamaz.

            Burada nereye gittiği bilinmeyen bu paraların gittiği yerden bulunup mutlaka gitmesi gerektiği yerlere ulaştırılması asıl görevdir. Bu görev sayın başbakana düşmektedir. Derhal uzantılar takip edilmeli, her şey açığa çıkarılmalıdır. Çıkarılmalıdır çünkü bazı yanlış insanların dini duyguları sömürmesi ve işte Müslüman böyledir denilmesi önlenmelidir. ‘Sui misal, misal olamaz ‘diyerek Sayın Başbakandan bu konuda verilecek bir araştırma talimatını beklemekteyim doğrusu. Bekliyorum, çünkü bende insanım, aklıma başka şeylerde gelebilir yoksa.
    
24.09.2008
            

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder