30 Ağustos 2014 Cumartesi

HAMLELER



Hükümet bir hamle yapıyor, karşılığında bir hamle geliyor. Esas meselemiz demokratikleşme. Bunu yapamadığımız için, gelişme olmaz. Dünya ekonomi ile uğraşıyor, biz darbe ile. Darbe korkusunun kol gezdiği bir ortamda ekonomi olur mu?

 Irak operasyonu, Afganistan operasyonu, muhtemel İran operasyonu, hep ekonomi kaynaklı. Amerika çöken ekonomisini nasıl canlandırılır diye operasyon yapıyor üst üste. Biz de yapıyoruz. Cami operasyonu, irtica operasyonu, İpekçi operasyonu, Mumcu operasyonu.

Bu meseleleri halledebilsek bakacağız diğer işlere. Halli için hükümet adım atıyor,Sayın Baykal geçimsiz çocuk gibi.Bana ne, bana ne diye omuz silkiyor.Ama elinden bir şey gelmiyor,sebebini Kılıçdaroğlu açıkladı.Ümit vaat etmeyen bir parti halktan oy alamaz dedi.O zaman omuz silkmenin faydası yok.Baykal görevini yapıyor.Anayasa mahkemesine gidiyor.bağımsız ve tarafsız mahkememiz karar veriyor, iptal…….

Hani kovboy filminde halk toplanıp bağırır ya. Yargılayıp asalım. Baykal öyle sesleniyor. Yargılayıp iptal edin. Mahkeme zaten onun için var. Yargılayıp iptal ediyor. Çünkü halk bilmiyor, cahil insanlar, seçmişler seçilmeyecek adamları. Sistem sahipleri kendileri belirleyecek, nasıl düşüneceğimizi, nasıl inanacağımızı, nasıl ibadet edeceğimizi.

Laiklikten dem vururlar, milletin dinine saldırılır ses çıkarmazlar. Bir yandan da misyoner faaliyetleri için tedbir alırlar. Yasak koydukları dinin koruyuculuğunu yaparlar.Danimarka’daki saldırıyı kınarlar,Denizli’de tabip odasının din düşmanlığını,peygamberime saldırısını görmezden gelirler.Hayatında bir kere cami görmemiş belki,ama bana dinimi öğretiyor.Hadi ordan,sen küfrünle kal.Ve işine bak.Hiç camide mide ameliyatı yapan ilahiyatçı gördün mü?

Bir yandan da misyonerler için tedbir alır sistem. Beni misyoner yolumdan çevirebilir mi? Kimi çevirir? Hayatında bir kere bile olsun, Kuran’ın mealini okumamış, biri demiş otobüsün arkasından koşmak iyi Müslümanlıktır, otobüsün arkasından koşmuş. Biri demiş uçurtma uçurmak iyi Müslümanlıktır, uçurtma uçurmuş. Bunun neyini koruyacaksın? Korusan ne olacak ki? Onun dininin kendisine bile faydası yok ki. Kapısında bekleyip, misyoner zırhı mı kaplayacaksın.

Dünya halkının refahı için, iyi yaşaması için hamle yapıyor. Darbeci zihniyet bu maksatla hamle yapanlara hamle yapıyor. Kim irtica? Darbeci zihniyet mi, yoksa namaz kıldığı için fişlenen mi? Kim irtica? Rahmetli İpekçi’yi hedef seçen zihniyet mi, yoksa başını bağlayıp, pazarda gezen kadın mı?

Dinlediniz mi Sayın Baykal, izin partinizin o dönemdeki iç işleri bakanını? Sayın Hasan Fehmi Güneş İpekçi cinayeti için neler söyledi. Yüreğiniz sızlamadı mı hiç, kanlı gömleği görünce. Yokmu sizin ekonomi ile ilgili fikriniz? Yok mu sizin hükümet yanlış ise eğer, ekonomi politikaları ile ilgili eleştiriniz. Ama boş verin bunları. Siz ergenekonun avukatlığına devam edin. Hükümetin her söylediğini anayasa mahkemesine götürün. Başka bir şey bilmez misiniz siz? Hiç bir şey bilmiyorsanız, Sayın Kılıçdaroğlu’nu dinleyin.

2.2.2010

     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder