9 Ağustos 2014 Cumartesi

BENİM “AKİL” İM İYİ SENİNKİ KÖTÜ



Yok, böyle olmadı, listede kendi adamlarının da ismini görünce ters köşeye yattılar. Şimdi akil adam güzellemesi yapıyorlar. Tarih bilgisi yoksunu bu “kütükler “ olan biteni hala anlamamışlar. Onlara göre konu akp ye çakmak.

Hâlbuki bilgileri olsa tarihimizdeki oyunları bilir,” evet biz de çözüm istiyoruz ama tarihte bak bunları da yaşamışız, oyuna gelmeyin sakın, sizin oyuna gelmeniz demek ülkenin oyuna gelmesidir” diyemiyorlar. Patronları “akil adam “ olunca kendisine çakılacağını anladı. Kütük ama bunu anlamayacak kadar da kütük değil.

Genel olarak bu görevi üstlenen insanları daha icraatlarını görmeden tenkit etmek o kütüklerin durumuna düşmek olur. Çünkü içinde çok muhterem insanlar da var. Dün yazdım böyle bir dostuma hayırlı olsun, ama zor bir görev, Allah yardımcınız olsun dedim.

Listede benim ve benim gibi düşünenleri temsil edecek insan var mı? Dediğim gibi bir iki kişi hariç yok. 28 Şubatta zil çalanlar var, Müslüman görünümlü pkk lılar var, liberal var, sol çıkışlı adam var.

Beni en çok yaralayan da o dönemlerde İslami çıkışları ile bildiğimiz, destek verdiğimiz bazı insanların sonradan esas yüzlerini gösterip pkk lı çıkması oldu. Meğer İslam paravan olarak kullanılmış, asıl gaye Kürtçülükmüş. Öldürmeye taraf olan bir Müslüman olsa olsa münafık olur.

“Bu akil adamlar neyi anlatacak?” diye soran yok. Yandaş mı değil mi ona bakıyor vatandaş. Hasan Celal Güzel gibi aklı başında insanlar bir nebze değinmişler “Heyet-i Nasiha”ya. Ama derinlemesine irdeleme onun değil, meclisteki ceylan derisi koltukta oturanlarındır.

O dönem sadece bu heyet mi vardı? Meclisteki güruh sorunun kaynağını bilse ona göre çözüm üretilir, ama dedik ya kütük işte. Osmanlıyı geçtik birinci dünya savaşı sonrası kurulan cemiyetler bilinse konu anlaşılacak.

1-İngiliz muhipleri cemiyeti
2-Amerikan mandacıları
3-Kürt teali cemiyeti-Kürdistan teali cemiyeti
4-Hürriyet ve itilaf fırkası

Bu cemiyet ve fırkalar 1918-1919 larda kurulduğuna göre sorun akp nin kucağımıza koyduğu bir sorun değil öyleyse. Milletçe bir sorunumuz var ve biz bunu çözmek için çaba harcayana destek olmuyoruz. Destek olmak demek bütünüyle onay değil, risk alan adama “burada tuzak var, burada senin iyi niyetini de aşan bir niyet var” diyebilmektir. Bunu diyebilmek için de hem tarih bilmek hem de hain olmamak gerekir.

Bunların bizim konumuzla alakası 1918 yılının sonlarında kurulan “Kürdistan teali cemiyeti”  dir ki doğuda bir yerlerde değil İstanbul’da kuruluyor. ”Kürdistan yükselme derneği” anlamına gelen bu derneğin amacı, doğu illerinde bağımsız bir Kürdistan devleti kurmaktır.

Bu derneği “İngiliz muhipleri cemiyeti “  ve  “Hürriyet ve itilaf fırkası” destekliyor. Demek ki sorun aslında Kürtlerin sorunu değil, İngilizlerin sorunu. Hatta sorunu çıkaran da Kürtler değil İngilizler.

“Hürriyet ve itilaf “ fırkasının adının hürriyet olduğuna da bakmayın. Vatandaşın hürriyeti ile ilgisi yok, bölünmeyi desteklediğine göre bizim “ hepimiz ermeniyiz ” diyenler gibi sol, liboş, teneke kafa satılmışlar.

Sorun hepimizin sorunu, İngiliz muhipleri cemiyetine sonraki yıllarda eklemeler oldu “Dünya muhipler cemiyeti” ne dönüştü. Şimdiye kadar uykuda gibi görünen bu sorun aslında, bu “dünya cemiyetinin” alt yapı hazırlama süreci idi.

Atı alan Üsküdar’ı geçmedi ne İzmit Kaldı ne Ankara. Siz uyumaya devam edin, yandaş mandaş diye “ İngiliz muhipleri cemiyetine “ çanak tutmaya devam edin sizi gidi kütükler.

4.4.2013





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder