28 Ağustos 2014 Perşembe

DTP NE YAPMAK İSTİYOR?



Gazetemizde bir haber başlığı var dikkat ettiyseniz. Editörümüz Türk öcalanın avukatı gibi diye başlık atmış. Aslında içimden başka bir şey geliyor benim. Türk öcalanın neyi diye yazmak istedim ama hakaret davası açılır diye yazmadım.

                   Yanılmıyorsam Emine Ayna idi bir açıklama yapmıştı. Nasıl ki AKP şehir şehir dolaşıp kendini anlatıyorsa, bizde öyle yapıyoruz. Mitingler tertipleyerek kendimizi anlatıyoruz diyordu.

                     İzlediğinizi sanıyorum mitinglerini. Gittikleri yerde olay, molotof kokteyli, araç yakmalar, her tarafı taşlamalar. Eğer kendilerini anlatma biçimleri bu ise, meşru bir siyasi partinin anlatma yolu bu değildir. Madem Kürt halkının temsilcisi sayıyorlar kendilerini, adam gibi temsilcilik yapsınlar öyleyse.

                       Her gittiğiniz yerde olay çıkacak,vatandaşın evini,arabasını tahrip edeceksiniz,işyerini çalışamaz hale getireceksiniz,sonra da polis gaz attı diye polisle tartışacaksınız.Taşlattığınız poliste vatan evladı ve bir görev yapıyor.Polisle tartışacağınıza itlerinizi tutun önce.

                   Ama onlar bütün mitinglerinde Kürt halkından çok terörist başının hücresinden başka bir şey söylemediler. Bu Kürt halkının terörist başının hücresinin metre karesinden başka sorunu yok mu? Birde utanmadan şimdi de kalkmış terörist başının ev hapsinden bahsediyorlar. Yarın birde serbest bırakılmasından bahsedecekler. Suçu ne imiş bu istek sahibinin? Sanacaksınız ki trafik kazasından içeriye girmiş, kasıtsız suç işlemiş biri bu. Terörist başı binlerce kişinin ölümünden sorumlu olan biri. Hangi utanmaz surat bunun özgürlüğünden bahsedebilir?

                     Ana dil dediler oldu. Yer ismi dediler oldu. Kürtçe eğitim dediler oldu. Bu defa metrekare meselesi çıktı. Ben hep bunun altından başka şeyler çıkacak diye yazdım. Samimi değiller. Ayrıca Kürt halkı ile ilgili bir istekleri de yok, dertleri de bu değil.

                   Parti kapatmaya karşıyım. Hem demokrasi bunu böyle diyor hem de kapatsanız bile başka bir isimle sahneye çıkacaklar nasılsa. Her türlü açılımda madem temsilcisi oldukları  bir halk var, onların adına konuşurlar diye bekliyor kamuoyu. Ama DTP ne yapıyor, adres olarak İmralı’yı gösteriyor. O zaman akla Kürt halkının temsilcisi değil de İmralı’nın temsilcisi olmak geliyor.

                   Madem halkınızı temsil etmiyorsunuz, o zaman siyaset sahnesinde işiniz ne? Sine i millete dönebilirsiniz. Temiz bir sine bulabilirseniz tabi.

7.12.2009
                   
                  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder