9 Ağustos 2014 Cumartesi

CHP ERGENEKONUN NERESİNDE



                   Siyasi partilerle ilgili görüş belirtir ve tenkit yaparken sanki ideolojik bir yaklaşım sergilendiği izlenimini alıyor insanlar nedense. Hâlbuki doğru birdir ve herkesin kendisine göre doğrusundan bahsedilemez. Peki, buna karşı çıkanlar neden karşı olurlar? Çünkü onlar ya zihin tutulmasına uğramışlardır ya da ideolojik bakıyorlar olaya.

                   Ergenekon davasında CHP nin tutumunu anlamak mümkün değil. Zihin tutulması yoksa iktidar olma düşüncesi yoktur demektir. Laf olsun diye siyaset yapıyorlar. İşleri bu, iktidar olmadan, sorumluluk almadan, hep gündemde olmak. İktidar olup ne olacak. İşte o zaman belki Başbakanın bakkal dükkânı diye yazı yazarım yine.

                   Hep aynı cümleleri tekrarlayıp duruyorlar. Ergenekon diye bir şey yok. AKP, parti kapatma davasının rövanşını yapıyor. Efendim bu yetkili insanlar, yetki makamındayken neden darbe yapmadılarda emekliye ayrıldıktan sonra yapmayı planlıyorlar. Ve nasıl yapacaklar. Bu işi bir türlü akılları almıyor. Yahut almıyormuş gibi yapıyorlar.

                   Sanıyorlar ki darbe yapalım denince kolay bir iştir, hemen yapılır. Bir yere bomba atmak kolay bir iştir, gider atar gelirsiniz. Canınız sıkılınca etrafınıza bakınır yahu canım sıkılıyor, gidip Danıştay ı basıp bir iki hâkim falan öldüreyim dersiniz. Yâda bu adamlar eroin işindeler, şunların bir ikisini öldürüp kuyuya atayım dersiniz. Şu gazi mahallesindeki insanlarda pek sevimsiz, gidip bir kahvehaneyi kurşunlayıp geleyim dersiniz olur. Ne olacak CHP aklı işte. Bu işlerden anlamış olsalardı bir kerede iktidar olurlardı. Belli olmuyor mu anlamadıkları.

                  Bu iş iyi bir organizasyon gerektiriyor. Bir kere darbe yapacak adamlar bunlar değil. Dediğiniz gibi paşa emekli olmadan yapardı. Darbeyi bir veya iki paşa karar vererek mi yapar. Darbeyi ordu yapar. Ordunun darbe yapması için zemin ve şart olmalıdır. İşte bu her daldan insanın içinde bulunduğu, adına Ergenekon denen örgüt varsa eğer, bunu sağlıyor. Onlar darbe yapılacak zemini hazırlıyor. Yargılama sonucunda görülecek elbet. Susurluk gibi engellemeler olmaz ise, kadük kalmaz çıkar her şey meydana.

                  Gaye hep aynıdır. Hükümeti işlemez hale getireceksiniz. Ülkede kaos ortamı yaratacaksınız. Meydanlara inip gösteriler yapacaksınız. Halkı canından bezdireceksiniz. Ki ancak o zaman darbe olur ve insanlar da bunu sevimli karşılar. İyi ki oldu, bak kargaşa bitti derler. Unuttuk değil mi 12 Eylülü. Olgunlaşmasını beklemiştik hani.
                  İlk önce bir basın ayağı olacak. Çığırtkanlık yapmak için. Bir plan adamları olacak. Akademistenlerden oluşan. Asker veya polis olacak. Birisi mühimmat temin edecek. Birisi, bomba falan atınca hemen bulamasın diye. Faili meçhul için. Tetikçiniz olacak bu pis eylemleri gerçekleştirmek için. Hukuk adamlarınız olacak,367 kararları için. Çıkıp göğsünü gererek bu karar doğrudur diyecek. Fahri başkanlık falan olacak yani. Ama yinede iktidar bir kanun çıkarır, haddi değil ya, oldu anayasa değişikliği falan yaparsa, hemen mahkemelere koşacak birde muhalefetiniz olacak.

                  Şöyle bir dolaşıp bakın, her emekli subayın evinde, biraz el bombası, birkaç roket atar, ne bileyim top mermisi falan olması gelenektendir. Şimdi haberlerde söylüyor, bir yarbayın evinde de 22 adet el bombası bulunmuş. Buda gelenek, var ya hepsinde. Birden fazla tabancayı anlarım. Meraklıdır, birkaç tabancası olur bir subayın. Zaten silah taşımaya yetkili bir insan, şu veya bu tabancanın pek bir manası olmaz. Ama el bombasının izahı gerekir. Yâda devlete ait evraklar. Buda gelenek, her kamu görevlisi emekliye ayrılınca devlete ait bütün evrakları evinde saklar ya. Bu hesaba göre sayım yapılsa, ordumuzdaki mühimmat kadar birde personelin evlerinde var demektir. Buda güzel, hiç olmazsa savaş falan olursa, mühimmatımız depolardakinin iki misli çıkar, sıkıntımız olmaz.

                  Efendim bu insanlar çok farklı düşüncede olan insanlar, nasıl oldu da bir araya geldiler? Bir araya gelmediler ki zaten. Çoğu bir birini tanımazlar. Öyle olsa bir kişi yakalınca bütün bu tür olaylarda, çorap söküğü gibi bütün suçlular hemen yakalanır. Ancak bir veya iki kişiyi tanır her şahıs. Niçin soruşturma uzun sürüyor peki?

                   Bu tür oluşumların ideolojisi pek yoktur. Bunlar bu ülkeyi halk yönetemez. Bu halk cahil, bunların seçtiği insanlara da bırakamayız derler. Her şeyin iyisini biliyorlar ya. İdeolojileri olmayınca, bakarsınız bir olayda ülkücü kullanılmış, bakarsınız bir solcu. Ama kullanılan el bombaları aynı adresten çıkmıştır. Her birinin ülkesine olan bağlılığı, para hırsı, şöhret gibi duyguları suistimal edilmiştir aslında. Ama onlar bunu bilmezler. Bir suçluyu öldürdüğünü sanan tetikçi, arkasında bir iki böyle yetkili olunca, ülkesine hizmet ettiğin sanar. Hizmet sahipleri de bunu mesela Atatürk adına falan yaparlar. Onun adına gösteriler düzenlenir, bayraklar açılır. Ülkenin geri kalanı hep vatan haini, evlerinde bayrak yok ya.

                    Danıştay baskınında gördük. Dinle alakası olmadığını hepimiz biliyoruz. Tetikçi canı sıkılınca dedi ki gidip bu kararı alan hâkimlere baskın yapayım. Gitti ve yaptı değil mi? Hem de başörtüsü lehine oy kullanan hâkimi öldürerek. Bir taşta iki kuş. Hem Müslümanlara çamur atıldı, hem de onlardan yana oy kullanan hâkim katledildi. Gaye iktidarı güç duruma düşürmek.
                   İktidarı zora sokmak için başka eylemlerde gerekir. Mesela PKK eylemleri gibi. Onun için ne lazım. Bir iki PKK dostu gazeteci falan olabilir bu. Hani bölücü başının tören mangası ile karşılayıp, çiçek falan verdiği cinsten olabilir bunlar. Yok mu bunlar bu oluşumda? Var tabi. Bu gün onu da aldılar, biriside içerde zaten.

                   Sayın CHP li Başkan ve vekilleri. Susurlukta bir yere kadar gelinince, ifade vermeye gelmeyenleri, bu işi fazla kurcalamayın diyenleri duymadılar mı? Sayın Fikri Sağlar bunları anlatıyor, biraz dinleseydiniz, belki bu zihin tutulmasından kurtulurdunuz. Yâda sırf iktidar yıpransın diye bu tür oluşumlara avukatlık yapmazdınız.

                   CHP ergenekonun neresinde dedik ya. Eğer böyle bir oluşumdan bilgileri yoksa ve onun hala farkında değillerse, CHP ergenekonun hiçbir yerinde değil, sadece uykudadır derim.

07.01.2009

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder