16 Ağustos 2014 Cumartesi

DEMOKRASİ Mİ GÜVENLİK Mİ ?



Evet demokrasi mi yoksa güvenlik mi sorusunu sormaya başladık artık.Çünkü istenmeyen yöne doğru gidiyoruz.Bakın dünden bu yana olan gelişmelere..Beyoğlu’nda yine PKK yanlıları eylemde.Bu defa halk onları kovalıyor satırlar,beyzbol sopaları,silahlar.İşte istenen bu.
                         Ama biz bunu istemiyoruz. Hepimizin düşüncesi bu ülkenin bekası ve milletimizin refahı olmalıyken, bir birimizi öldürmenin bunu sağlamayacağı pek açık değil mi? Bu oyuna gelmeyelim. Gelmeyelim ama sokakları savaş alanına çevirirseniz, polisin de elini kolunu bağlayıp olayı sadece seyrettirirseniz olacağı bu. İnsanlar malını ve canını kendisi korumaya kalkar.
                       Sadece kendiliğinden mi çıkacak insanlar sokağa? Bakın biri ne diyor.”Verdiler elime kuru sıkıyı bende çıktım. Sizde verin parayı yine çıkarım. Ben cebime bakarım” Bu sözler ne anlatıyor size?
                         Anayasa Mahkemesinin kararını siyasi buluyorsunuz. Siyasi verilen kararlarda gerektiğinde tenkit ediyoruz. Hak ve özgürlüklerin kısıtlanmasında haklı bulmuyoruz elbette.
                         DTP’nin kapatılmasının neresi siyasi bakalım şimdi. Parti kapatılmasını hiçbir zaman doğru bulmadım. Yine bulmuyorum. Çünkü suçu işleyen tüzel kişilik olan partinin duvarları, penceresi, kapısı olmadığına göre, parti kapatmanın ne anlamı var. Kişiler cezalandırılmalı bence. Başka bir parti zaten yedekte tutulmuş, şimdi ordan yola devam edecekler. Aynı şeyleri yine yapacaklar.
                       Demokrasi diyoruz hep. Bu ülkenin başına yıllardır bela olan bir terör örgütü var. Siz bu örgütü bir kere bile kınamadığınız gibi, terörist başını muhatap alın derseniz, bütün politikanız onun odasının üzerine kurulu ise, her mitinginizde yakar yıkarsanız, vatandaşı canından bezdirirseniz kapatılırsınız tabi. Şiddet yok. Çıkın istediğinizi konuşun diyor demokrasi. Ama siz hep yakıp yıktınız.
                     Bu kadar şehit verdik. Bir kere olsun kınamadı DTP liler. Şimdi Ahmet Türk’ün oğlu askere gitti. Soruyorum acaba bir yerde PKK pususunda oğlunu kaybederse ne hissedecek?
                    Kurt puslu havayı sever. Bu havayı seven bazıları, terörden ve kargaşadan rant elde edenler etnik kargaşa için pusuda bekliyordu ve artık harekete geçtiler. Hepimiz sağduyulu olmak zorundayız. Özellikle de DTP liler hem sağduyu olmak hem de aklıselim ile hareket etmek zorundalar.
14.12.2009
                    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder