30 Ağustos 2014 Cumartesi

HADDİNİ BİL BEKİR



Mutad işlerdendir her yıl kurban bayramı geldiğinde bir ünlü yırtık dondan çıkar gibi çıkıp kurbanla dalga geçer. Bu yıl Bekir çıktı.

Şimdi Kuran’dan ayetlerle örnekler vereceğim ama sen inanmıyorsun. Bu örnekler anlamsız olacak. Ayrıca başka bir yönü daha var.

" Rabbinden sana indirilen, onlardan çoğunun azgınlık ve inkârını artıracaktır."  Maide- 68 ve başka bir ayette “Kuran müminin imanını kâfirin küfrünü artırır: " Müdessir-31 der. İşte sana Kuran’dan bahsederek artacak küfrüne sebep olmamak için bunlardan bahsetmeyeceğim.

Sana insan olmanın gereklerinden bahsedeceğim ama onda da tereddütlerim var. Çünkü insanlar birbirlerinin inançlarına saygı duyarlar.

Bunları neden kafana taktığını merak ediyorum doğrusu. Kurban ibadeti Müslümanlar içindir. Sen inanmadığın için “danaya giremezsin” neden o müthiş beynini yoruyorsun?

Bayıltma tüfeği falan lazım kaçan danayı bayıltmak için. Dürbün de öbür dünyada Müslümanlara lazım. Senin nereye saklandığını bulmaları için.

Müslümanın kurban derisi üzerinden yıllarca dini siyasete alet ettiniz kimsenin gıkı çıkmadı. Şimdi vatandaş istediği yere bağış yapacak diye niye tutuştunuz?

El konulan kurban derileriyle içkili gece tertipleyip, masada dansöz oynatıp seni de çağırmayacaklar diye mi hayıflanıyorsun? Hoş o kurumlar artık senin bildiğin nizamda da değiller.

Bu yıl kurban derilerini toplayanlar tarafından hayırlı işte kullanılır veya kullanmaz bilmiyorum, Allah ile onların arasında. Bu paralar kimleri güçlendirir onu da bilmiyorum. Tıpkı and meselesinde olduğu gibi bu deriler yıllarca putçuları güçlendirdi de ne oldu?

Şimdi bazı Müslümanlar söylesinler hoşgörü. Yıllarca hoşgörülü olduk da ne oldu? Bekir bu gün mü dünyaya geldi. Yıllardır gösterdiğimiz hoşgörüden istifade edememiş zerre kadar.

Yok Bekir, Müslüman ol demiyorum bari adam ol. Başkalarının inancına saygılı ol, benim senin putuna saygılı olduğum gibi.

Sen “danaya giremezsin” yorma kafanı, ben senin öbür dünyada nereye girdiğini görmek isterim ama.

         12.10.13






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder