30 Ağustos 2014 Cumartesi

HUKUKMU ZAVALLI BU ADAMLARMI



Emekli hukukçuları dinliyoruz, hepsi Türkiye’nin değil kâinatın muhteşem hukukçuları olmuşlar. "Gidişatı beğenmiyoruz, laik cumhuriyet tehdit altında, bir şeyler yapmalıyız" diye askerlerin konuşmasının suç sayılmayacağını, çünkü Türk Silâhlı Kuvvetler İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesinin, orduya "cumhuriyeti koruma kollama" görevi verdiğini söyledi. Bu durumda, askerle birlikte, gazetecilerin, "ülkeyi kurtarmalıyız" biçimindeki sohbeti de hukuki sonuçlar doğurmayacak.

Bu insanlar yıllarca hukuk sistemimizin üst noktasında yer almış bir insanlar. Kararlar vermiş. Verdiği kararlar bu mihverde ise beklide hepsini yeniden ele almak gerek. Zira birçok insan mağdur olmuş demektir.

Cumhuriyet tehlike altındaymış. Kime göre ve hangi mantığa göre tehlike altında. Başbakan ne diyor.”ikinci parti olursam giderim.”Ne demek bu ey hukukçular. Şeriat var mı bu cümlede? İrtica var mı bu cümlede? Demokrasi dışı yollarla geldim ve gitmem demek var mı bu cümlede?

Milletin oyu ile geldim ve millet beni seçmezse, hatta muhalefete bile razı değil, iktidar olamaz ikinci olursam giderim diyor.
Peki, siz kim oluyor da hukuk dışı, demokrasi dışı yollarla iktidarı devirmeye çalışıyorsunuz. Tehlikemi? Hangi tehlike?

Oy veren insanlara sordunuz mu? Tehlike olarak görüyorlar mı? Siz kim oluyorsunuz da benim adıma tehlike belirliyorsunuz. Bende sizi tehlike olarak görüyorsam ne yapacağız.

Bana göre de bu ülkede Müslümanları tehlike gören, ikide bir irtica safsatası yaratanlar tehlike. Şimdi toplanıp darbemi yapmamız lazım.

Oturup darbe konuşmak, plan yapmak, hatta planı yürürlüğe sokup kaos yaratmak suç değil. Çünkü darbe olmamış ki.

Darbe gerçekleştikten sonra, darbecilerden hesap soracaksınız öylemi? Bu kadar zavallı bir zihniyet olur mu?


Darbe sabahı uyanıp, darbeyi yapanları yine tv. lerde boy gösterip tenkit edeceğini mi sanıyor bu zavallı zihniyet. Artık darbeciler sizi yargılayacaktır. Siz onları değil.

12 Eylül sonrası birçok insan yargılandı. Bunlardan biri de ittifakla çok değerli bir insandı dediğimiz Muhsin Yazıcıoğlu değil mi?7,5 yıl yattı içeride,5,5 yılı hücre olmak kaydıyla.

Mesele darbe olmasının normal karşılanmasında. Eğer normal karşılanmazsa bu defa darbe zihniyetinde olanlar, darbe öncesi hazırlıkları yapmayacak, karanlık güçler ülkede kaos ve çatışma ortamı yaratamayacaklardır. Çünkü hadi gel darbe yap diyecekleri kurum olmayacak.

Hangi yürek kabul ediyorsa bu fidanların hücrede yatmasını, ipte
Sallanmasını, ben bunların insanlığından bile şüphe ederim.

Kim geri getirebilir gönül adamı, Türk-İslam sevdalısı Muhsin’imizi. Yazık değil mi hücrede geçen yıllarına. Ve sonunda da beraat ettiği bir sebepten üstelik.

Yazıklar olsun böyle hukuk adamlarına, yazıklar olsun böyle hukuka.

31.03.2009




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder