2 Eylül 2014 Salı

ÖMER MUHTAR’IN TOPRAKLARI BOMBALANIYOR



Bir diktatörden kurtulmak bahanesi ile yapılan saldırılar meşruiyet kazanamaz. Evet, birleşmiş milletler kararı olabilir. Birleşmiş milletler denilen yapı zaten kendileri. Kuralları koyan da kendileri. Kuralı koyarsın, sonrada karar alır, meşrudur dersin.

Ey uyuyan Arap halkı. Bu bir özgürleştirme harekâtı değildir. Bu bir demokratikleşme harekâtı değildir. Bu sizin köleleştirilme yolunda attığınız adımdır. Kaddafi hiç olmasa sizden biri idi. Şimdi “düvel-i muazzama “nın kölesi olacaksınız.”Küfrü mutlak “ın kölesi olacaksınız.

Irak halkı bunu yaptı. Diktatörden kurtulmak için silahlarını mevzilerde bırakıp gidenler, demokratikleşmeye hizmet etmediler. Vatanlarına ve milletlerine ihanet ettiler aslında. Yıllarca küfrün çizmesi altında ezildiler, eziliyorlar.

Yaklaşık yüz yıl öncede küffar bir araya gelmiş, imparatorluk topraklarına saldırmıştı. Hala istedikleri düzeni veremediler. Hâlbuki o imparatorluk altı yüz yıl bu topraklarda düzeni ihdas etmiş ve idame etmişti. Hem de bombalamadan, yıkmadan. Şimdi bile “o günleri arıyoruz “denecek kadar bir huzur vererek.

Ülkelerdeki zalimlerin, diktatörlerin iktidardan indirilmesi yine o ülke halkına aittir. Evet, Kaddafi soruyor” siz kim oluyorsunuz” diyor. Doğru söylüyor. Siz kim oluyorsunuz? Bırakın kendilerini yönetecek sistemi kendileri belirlesin. Hiç mi hiç umurunuzda olmayan Libya halkının diktatörden kurtarılması adına zenginliklerine konmayın. Bombalayarak hangi özgürlüğü getireceksiniz?

Saf saf bir ülkede diktatöre karşı ayaklanma oldu, domino etkisi olur mu, diğerlerine de yansır mı diye tartışıyor insanlar. Bu öyle kendiliğinden olan, bakın onlar başardı biz de ayaklanalım denilen bir hareket değil. Yıllarca alt yapısı hazırlanmış, sonra düğmeye basılmış ayaklanmalardır. Uyan ey Arap halkı,ülkene küffarı sokma.Bir daha çıkaramazsın.Yüz yıl öncesini hatırla.Hala kendi dilinden çok onların dilini konuşuyorsun.Bu işgallerle bırak konuşmayı, kendi dilini unutturacaklar sana.Fransızı da,ingilizi de italyanı da aynı.Tıpkı yüz yıl öncesi gibi emperyal emeller peşindeler.

Öyle bir ülkede baskı var, özgürlük getirelim naraları ile özgürlük olmaz. Bizde de yavaş yavaş aynı hava verilmeye çalışılıyor. Bakın nevruz bahanesi ile Diyarbakır’ın bu günkü haline. Yarın bu küffar özgürlük bahanesi ile aynı şeyleri bize de yapmaya kalkmaz mı? Uyan ey milletim silahla, kardeş kanı dökmekle, orayı burayı ateşe vermekle özgürlük olmaz. Bu ülkede size olmayan demokrasi, bana da yok. Ama yıkarak, yakarak kendimize zarar vereceğimize, aklıselim ile bir düzen kurmanın mantığını anlamamaktan alı koyan nedir sizi?

Bu gün Libya’yı bombalayan, yarın başka yerleri bombalayacak. Kendi ülkelerinde sana tanımadıkları demokrasi ve özgürlüğü, neden senin ülkende sağlamak için bunca para harcarlar. Önce ülkelerindeki yabancıları kendi insanı ile eş tutsunlar. Bombalanan tanklar, uçaklar, ekonomik tesisler sana lazım değil mi? Bunları yine küffardan para vererek satın alacaksın. Hem sistemi elinde tutacak, hem de sana yeniden silah ve teknoloji satarak para kazanacak.

Uyan ey Ömer Muhtar’ın çocukları. Uyan da önce küffarı defet. Yoksa hiç kurtulamayacaksın. Sızlatma kemiklerini Ömer Muhtar’ın.

20.3.2011


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder