2 Eylül 2014 Salı

ÖCALAN’A EV HAPSİ



Öncelikle bir konuya açıklık getirmek gerek.”PKK masum sivillere saldırdı” ibaresi çok kullanılıyor. Tek amacı; milletin huzurunu temin için gece ve gündüz görev yapan güvenlik güçleri, ülkeyi dış tehlikelerden koruyan ve kem gözlerin bu bakışlarını yere indiren silahlı kuvvetlerimizin cefakâr ve vefakâr insanları suçlu mu yani? Onlarda suçsuz. Yani PKK denen katiller sürüsü, külliyen masum insanlara saldırmaktadır. Bu böyle biline.

Eskiden “bebek katili, terörist başı” diye adlandırıldığı halde şimdi Öcalan olan bu katil sürüsünün başının özgürleştirilme hesapları yapılıyor. En çok bu konuyu dillendirenler liberaller, enteller. Hatta “100 şehit olacağına ev hapsi düşünülebilir” diyen muhteremler bile var.”Kuzey Irak’a çekilsinler ev hapsi olabilir” diyenler başka bir grup. Ev hapsinden öte serbest bırakmak bile mümkün bence. Ancak bu kararı verecek olan bu entel ve dantel beyler değildir. Anayasal güvence ile Kürt halkının eşit vatandaş olarak hukuki yerini alması ile katiller sürüsünün özgürleşmesini bir birine karıştıran bu zatlar hiç değil.

Gerekirse bu konuda referandum yapılır. Eğer %90 ın altında ev hapsi denirse, bence ev hapsi değil, serbest bırakılsın. Milletin %100 üne yakını bu katilin bırakılmasına karşı olduğuna göre kim bunları konuşabilir. Bakın ev hapsinden bahsedenlere. Kaçı bu konuda zarar görmüş insandır. Daha önce sormuştum yine soruyorum. Bu muhteremlerden kaçının yakını şehittir? Yalıda, konakta, villada yaşayıp şehit lafzını televizyondan izlemekten başka hissetmemiş olan bu muhteremler, ev hapsi konusunu bu millete bıraksınlar. Sizin ev hapsi istediğiniz alçak bebek katilidir, çocuk katilidir, kadın katilidir, asker katilidir, polis katilidir. Masumu suçlusu olmaz bu işin. Ölen her vatandaşım masumdur.

Kendisini Mandela ile mukayese ediyor bu dangalak. Mandela kaç insan öldürdü? Mandela mazlum insanların temsilcisi idi. Mandela 28 yıl haksız yere hapis yattı. Sen İmralı palasta yatıp, isteklerini sıralayacaksın. Eğer olmazsa öldürmeye devam edeceğiz diyeceksin. Sonrada kendini Mandela zannedeceksin. Mandela %95 mazlumun temsilcisi idi. Alçak değil liderdi. Kaldı ki henüz 12 yıldır İmralı’da. Mandela olmak için demek ki daha 16 yıl var. Önce insan olmayı denemek lazım.

Öyle terör örgütü ile AKP el ele vermiş ülkeyi bölmeye çalışıyor safsatasına da inanmak artık saflığın ötesinde bir şey. Rahmetli Özal’ın ölümü ile ilgili şüphelerin konuşulduğu bir ortamda birisi “iyi ki öldü, yoksa ülkeyi bölecekti” gibi bir laf etmişti.80 yıllık zihniyet zaten ülkeyi bu hale getirdi. Özal bunun farkındaydı. Eşit vatandaş olması gereken insanların bu haklara sahip olmayışı terör isteyenlerin ekmeğine yağ sürdü. Bölünmemenin yolu; sivil bir anayasa yapıp, sadece Kürt değil bütün insanların insanca yaşayacağı bir sistem oluşturmak, bunu oluşturduktan, terör örgütünün propaganda argümanları elinden aldıktan sonra, elinde silah olan her ferdi cezalandırmaktan geçiyor. Bundan sonra yeni oluşumları önlemek için de, ev hapsi falan gündeme getirilmemeli. İsteği olan silahı alıp dağa mı çıkacak yani! Şantajla istediğini yaptırıp sonra da Mandela olacak öyle mi?

Terör örgütünün bu saldırganlığının sebebi sıkıntıya düşmelerinden kaynaklanıyor. Şimdiye kadar terörle mücadele edildiğini sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Bu kadar şehit, terör örgütünün kucağına atılan kurbanlardı. Terör örgütüne silah bile verildiği yazıldı çizildi. Kimse örgütle görüşülüyor demedi.90 lı yıllardan beri terör örgütü ile görüşülüyor. Yanlış değildir. Elbette görüşülebilir. Bu terör örgütünün kazandığı, isteklerinin yerine getirileceği anlamına gelmez. Devletin kırmızıçizgileri var. Silah bırakılacak. Ancak Kürtlere eşit vatandaşlık hakkı ile terör örgütünün istekleri karıştırılmamalı. PKK nın şimdi birinci hedefi AKP hükümetidir. Sebebi şimdiye kadar verilmeyen mücadele verilmesidir. Terör örgütünün istemediği şey, yeni anayasa ile Kürtlerin yasaklanan haklarının verilmesidir. Çünkü örgütün sermayesi budur.

Netice olarak ev hapsi konusunu sessiz çoğunluk bilir. Sırça köşklerinde ahkâm kesen liberaller gerekiyorsa köşklerini alıp, İmralı’ya yerleşip komşuluk yapabilirler.
15.10.2011






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder