2 Eylül 2014 Salı

MEVZİ DE NASIL DURULUR?



Hatırlarsanız Genelkurmay başkanı ile başbakanın mevzide çömelmeleri ya da teknik tabiri ile hedef küçültmeleri bazı medya mensupları tarafından tenkit edildi. TSK ciddiye alarak açıklama bile yaptı.


Ben de ciddiye alarak bu arkadaşlara bazı teknik bilgiler vereyim dedim. Mevzi düşman hattından en az 500 km öteye kazılır. Mesela yunan sınırı baz alınırsa, en yakın mevzi Ankara’da kazılır.


Bu mevzideki insanlar mevzi içinde sürünerek ilerler. Mümkünse mevziler arasında tüneller kazılır, o mihverden gidiş geliş yaparlar.


Düşman hattına gelince. Cephede mevzi kazılmaz. Hele düşmanla görüş mesafesinde iseniz hiç kazılmaz. Mümkünse düşman sizi rahat görsün diye yüksek noktalar seçilir ve orada ayakta durulur. Her sabah o yüksek yere çıkıp düşmana günaydın dersiniz. Sonra küçük tüpünüzü yakar çay demlersiniz.


Eğer düşman kalabalık değilse onlara da birer bardak çay verirsiniz. Daha sonra tepede dikilmeye devam edersiniz. Ki düşman sizi görünce korksun.


 Atatürk’ün düşman hattında, düşmanın görüş mesafesinde makaslı dürbünle ayakta gözetleme yaptığını sanan salaklar öyle sanmaya devam etsinler. Hatta onlar Atatürk yaşaydı PKK terörünü bir saatte elinin tersi ile tek başına bitirirdi demeye devam etsinler.


Mevzide çömelmenin ya da sürünerek ilerlemenin devletin çömelmesi veya sürünmesi olarak düşünen dangalaklar böyle düşünmeye ve mikser olma görevlerini sürdürmeye devam etsinler derim.


Ciddi insanlar gibi terörün bitmesi için varsa fikriniz söyleyin yoksa sonsuza kadar susun. Eğer o mevzilere giderseniz siz ayakta durun âlem erkek görsün.


Devlet başkanlarını koruyan ekipler, devletleri korkak oldukları için koruma tedbiri alırlar değil mi? Amerika dünyanın en korkak devletidir öyleyse. Obama’yı bir koruma ordusu takip ediyor da.


Yazık ki TSK bu cinsleri ciddiye alıp açıklama yapıyor. Aslında onlarda mevzideki tedbir vaziyetlerinin o manaya gelmediğini biliyorlar. Biliyorlar da saldırmak için bahane arıyorlar.


Sizi gidi dangalaklar sizi.

25.6.2010

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder