2 Eylül 2014 Salı

KESER DÖNER SAP DÖNER GÜN OLUR HESAP DÖNER



Senelerdir tekrarlanır. Bu anayasa bize uygun değil. Nesi uygun değil? Çünkü devleti öne alan, bireyi arka plana iten bir anayasadır. Bu bir darbe anayasasıdır. Dünya devletleri nasıl bir anayasa ile idare ediliyorsa bizde öyle yapalım denildi. Denildi de ne oldu?

CHP her yapılan değişikliği anayasa mahkemesine götürdü. Yeni anayasa denildi,”gelir çay içer giderler” dediler. Siyasilerin ve bütün insanların hareket alanını daraltan bir yargı sultasından kurtulmak için bazı maddelerin değişikliğine gidildi, referandum yapıldı. CHP ret cephesinde yer aldı. MHP ret cephesinde yer aldı. BDP ret cephesinde yer aldı, boykot etti. Ne demektir bu? Biz bu anayasadan memnunuz. Memnunsanız buyurun. Üç partinin de yaşadığı sorunların sebebi bu anayasa. Şimdi akıllarına geldi bu anayasanın anormalliği.

Meclise başörtülü bir hanım girdi diye “atın bu kadını dışarı” diyen bunlar değil miydi? Nazlı Ilıcak’ın milletvekilliği düşürülürken suskun olan CHP, MHP yine bunlar değil miydi? BDP den hiç bahsetmiyorum. Sözüm ona Türkiye partisi olması gereken partilere söylüyorum. O zaman işlerine geldiği için itiraz etmediler. Keser döndü sap döndü bu güne geldik hesap döndü. Ne oldu peki? Dönen sap bir yerlerine değdi ve canları acıdı.

Efendim anayasanın bilmem kaçıncı maddesi. Yok, bilmem hangi kanunun kaçıncı maddesi. Bu maddeler başkalarını yargılarken, partiler kapatılırken, şiir okudu diye vatandaş ceza alıp hapis yatarken aklınız nerdeydi? O zaman keserin sapının yönü başka taraftaydı değil mi?

Hukuk hepimiz içindir. Sana dokununca kötü hukuk, başkasına dokununca yerinde kalsın iyi hukuk diyemezsiniz. Evrensel normlara uygun bir hukuk sitemi gerekiyor. İşte fırsat. Gidin meclise değiştirin, bütün ülke insanını kucaklayacak bir anayasa yapın.

Sayın Süheyl Batum diyor ki;”bu bir oyun.”Doğrudur bu bir oyun. YSK mart ayında verilen mahkûmiyet kararını seçim öncesi görmüyor, seçimden sonra görüyor ve milletvekili olamaz diyor. Biz bu oyunları daha önce de gördük.”Atın bu kadını dışarı” derken hiçbir yerde yazmayan kurallar uygulandı.367 kararları verildi. Okul kitaplarında yazan şiir okundu diye ceza verildi. Sayın Batum o zaman hukukçu değil miydi? Seçimden sonra mı hukukçu oldu? Olmadı tabi. Eskiden de hukukçu idi. Ama o zaman keserin sapı başka yöne bakıyordu.

Boşuna dememişler keser döner sap döner gün olur hesap döner.
24.6.2011

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder