2 Eylül 2014 Salı

KORKU İMPARATORLUĞU



Herkesin dilinde bu korku imparatorluğu. Ama işlerine geldiği gibi alıyor, istedikleri gibi değerlendiriyorlar. Nedir bu korku imparatorluğu? Kim yaratıyor bu imparatorluk denen mereti?


Susurlukta, milleti temsil eden meclis bir komisyon kuruyor ve inceleme yapıyor. Bazı ilişkili oldukları düşünülen veya bilgisi olduğu düşünülen zatlar komisyona gelip ifade veriyor.

Ama bazı isimler komisyona gelmeye tenezzül bile etmiyor. Soruyorlar çağırdınız gelmediler mi diye. Hayır diyor Sayın Fikri Sağlar çağıramadık.

Bırakın ifade almaya çağıramıyorlar bile. Sonrada, zamanın başbakanı Sayın Çiller tarafından bu işi fazla kurcalamayın, kapatın talimatı geliyor. Ve” bizde orada kestik ve raporumuzu hazırladık” diyor Sayın sağlar.

Meclisin yüceliği üzerine konuşurken mangalda kül bırakmayanlar, meclis bu kadar aciz duruma düşürüldüğü anda bile korku imparatorluğundan bahsetmiyorlar ama.

Bu insanların üzerinde bu kadar korku yaratıldığında nerdeydi bu korku imparatorluğu sevdalıları?

Başlangıçta hepimizin şüphe ile baktığı, gelişmeleri bekleyelim dediği bu davada, karşı olanlar bile artık, galiba bir şeyler var derken, muhalefetimizin hala demokrasi yanında yer almayışını zaten anlamak mümkün değil.

Krokiler, bombalar, roketatarlar, mermiler, silahlar hiçbir şey ifade etmiyor onlara. Hele hukuk adamlarına son derece manasız geliyor. Ne var sanki bundan daha normal ne olabilir ki, asıl önemli olan şimdiye kadar hiç akıllarına gelmeyen hukuk ihlalleri şimdi akıllarına geliyor nedense.

Söylediklerinin araştırılması gereken, doğrularda olan yanlışlarda olan şu Kanada’daki haham mı, gazeteci mi ne olduğu belli olmayan vatandaşın söylediklerine külliyen düzmece diyen insanlar.

Hadi her sabah Başbakan erkenden çıkıp kapı önlerine bombalar filan bırakıyor, polisler gelip bulsunlar diye evlere kroki bırakıyor onu anladık. Peki, bu vatandaşın video kayıtları 2001 yılında kayıt altına alınmış. O zaman Sayın Erdoğan başbakan değildi ki.

Olsun gelecekte partisinin kapatma davasına muhatap olacağını ve intikam operasyonu başlatacağını demek biliyordu. Kâhin ya.

Ne olmuş yani bu kadar bomba ile silah ile ne yapılır ki. Ne önemi var bunların. Bencede yok. Bırakalım herkesin evinde biraz patlayıcı falan bulusun. Hobi olarak.

Şimdide hedef saptırmak ve kafa karıştırmak için kapı önlerine bombalar, silahlar bırakılmaya başlandı. Yani vatandaş hobi olarak evde bomba bulundurmaktan vaz geçiyor demek ki.

Demokrasiyi işletememek, ifade almak için yetki bile kullanamamak, birilerinin kulak çeker gibi bu işi kapatın talimatına uymak, artık ortalığa saçılan bombaları bir şeyler için bulundurmak, korku imparatorluğu değil de, bunları açığa çıkarmak için hukuku işletmek demek korku imparatorluğu oluyor öylemi!!!

Sayın Baykal hukuka, demokrasiye sahip çıkmak yerine, bunu çıkarmaya çalışanları intikam davası yürütmekle suçlarken, hangi yolla iktidara gelmeyi düşünür bilmiyorum.
                
17.01.2009

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder