2 Eylül 2014 Salı

EKREM’İN ADI MI DUMANLI, BAŞI MI?



Keşke tahrif edilen İncil yerine Kuran ve İslam tarihini baz alsaydın da doğru bir şeyler okusaydık. Pilatus ve Hz. İsa tiplemesi pek uymamış bizim hikâyeye.

“Hicret gecesi Hazreti Muhammed’i (sas) öldürmek isteyen insî şeytanların telkin ettiği fikre bakar mısınız: “Her aşiretten birini seçelim ve herkes hançerini aynı anda saplasın; ta ki kanı oymaklar arasında dağılsın!” Zalimin psikolojisi tam da budur: Suç ortaklığı. Zalimi çileden çıkaran, zulme ortak olmayan kişilerdir.”

Ama bu cümlen doğru “Zalimi çileden çıkaran, zulme ortak olmayan kişilerdir.” Sizin dinimizi yozlaştırma çabanıza ortak olmadığımız için çileden çıkıyorsunuz. Bu beddua seansları da o çaresizliğinizin sonucu değil mi?

Sizinle birlikte yürüyenler ya dinden haberi olmayanlar, ya da namaz kılıp, oruç tutan Kuran öğretisini yanlış anlayan şakirtler. Bak sizin vaiz gibi Pakistan’da da “Bugünden itibaren Kanada’ya ve majesteleri Kanada Kraliçesi Elizabeth’e bağlı kalacağıma söz veriyorum” diye yemin eden Kanada vatandaşı Tahir Kadri adında gökten zembille inmiş bir İslam düşmanı var.

Bir benzerlik görüyor musun? Nedense aynı amaca hizmet ediyor, sözüm ona İslam adına devrim yapmak, İslam adına ülke idare etmek sevdasına kapılmış benzer iki güruhsunuz. İncil yerine Kuran okusaydınız vaizin Allah ile görüşmediğini, Peygamber efendimiz  (sav) ile görüşmediğini anlardınız.

Defalarca vaizin sözlerini ve Kuran ayetlerini yazdım. Şakirtleriniz ayeti doğrulayıp “ama hocamızın da bir bildiği vardır böyle diyorsa” dediler. Allah mı bilir, sizin vaiz mi Ekrem? Allah’ın emir ve buyruklarını değiştirenden daha zalim kim olabilir?

Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana ülkemizde Müslümanlar üzerinde oynanan oyunu görmüyorsanız, hizmet etmekte olduğunuz dinin adını söyleyin bari. Katolik Müslümanlık mı, Ortodoks Müslümanlık mı, islamik masonluk mu? Ben ve benim gibi düşünen bütün Müslümanlar önerdiğiniz bu İslam şeklini külliyen reddediyoruz.

Maide suresi 3 ncü ayette Rabbimiz “Bugün, size dininizi bütünledim, üzerinize olan nimetimi tamamladım, din olarak sizin için İslam'ı beğendim” derken, siz kim oluyorsunuz da Rabbimizin kulları için seçtiği, beğendiği dini değiştirmeye kalkıyorsunuz? Siz kim oluyorsunuz da Rabbimizin kâfir diye nitelediği insanları cennete gönderiyorsunuz?

Din Allah tarafından kullarına emredilendir. Sonradan kimsenin din icat etmeye yetkisi ve haddi yoktur. Kemalist sistem yıllarca insanların dinini değiştirmeye, yeni din icat etmeye kalktı. Belki o dönemlerde şartlara göre öyle gerekiyor olabilirdi. Aklı olan oturmayan, geri tepen, insanlar tarafından kabul görmeyen sistemleri ısrarla dayatmaz.

Batı uygun gördüğü sistemi çeşitli isimler altında hep dayattı. Batıyı asla kınamıyorum. Onların görevi İslami yok etmek. Asıl acı olan, onların bu emellerine alçakça hizmet eden içimizde İslam düşmanlarının bulunmasıdır.

Peygamber efendimizi içinden çıkararak bütün dünya için tek ve ortak bir din yaratmak fikri yeni değil. Yıllarca bu ilke üzerine bina edilen, insanlara dayatılan bu felsefe kabul görmeyince, aynı felsefe farklı kanallardan dayatılmaya başladı. Bu da başında hoca kisvesi taşıyan birinin olduğu hizmet örgütü vasıtası ile farklı bir dayatma çabasıdır.

(Efendiler, bütün insanlığın tecrübe, bilgi ve tefekkürde yükselmesi ve olgunlaşması, Hıristiyanlığı, Müslümanlığı, Budizm’i bir Yana bırakarak, basitleştirilmiş ve herkes için anlaşılacak hale konulmuş saf ve lekesiz evrensel bir dinin kurulması ve insanların şimdiye kadar kavgalar, çirkefler, kaba arzu ve iştahlar arasında, bir sefalet yuvasında yaşamakta olduklarını kabul ederek bütün vücutları ve zekâları zehirleyen pislik tohumlarını yok etmeye karar vermesi gibi şartların yaratılmasını gerektiren bir “birleşik dünya devleti” tahayyülünün tatlı olduğunu inkâr edecek değiliz.)

Bu felsefenin yıllar önce uygulayıcısı CHP zihniyeti olmuşken, şimdi sizin örgütünüz bu görevi üstlenmiştir. Daha önce laiklik adına yasaklama tutmayınca, şimdi din adına değişim devreye sokularak sizler aracılığı ile yeni din oluşturma projesidir bu. Yani İslama karşı İslam projesidir.
Dini yok etme misyonu tarafınızdan üstlenilmiştir.

Kilisede  “Muhammedsiz Ezan” okutarak İslamı yok etme projeniz tutmamıştır, tutmayacaktır. Tek parti döneminin yapamadığını, siz üstlenerek içten yıkma planları oluşturdunuz.

Adına ister paralel densin ister başka bir şey,  bu millet fıtratına ters her türlü yapıyı elinin tersi ile itecektir. Sizin paralel yapınızı ittiği gibi.

Ben “hoca efendiniz “ gibi duası şıp diye yapışan biri değilim. Hatta duası kabul olan biri bile değilim belki. Buna rağmen diyorum ki; inşallah başınızdaki dumanın sebebi bonzaidir.  Bu vesile ile bütün insanlık tez zamanda kurtulur sizlerden. Bizim elimiz temiz, ya sizin ki?

2.9.2014

Not: Parantez içindeki alıntı
-Kültür Bakanlığı 1000 temel eser 1975 basımı nutuk 2. Cilt. Sayfa 323
-Hıfzı Veldet Velidedeoğlu cumhuriyet kitapları 2004 basımı söylev 2. Cilt sayfa 521
-M.E. B. lığı devlet kitapları 1973 basımı nutuk 2. Cilt sayfa 713
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder