2 Eylül 2014 Salı

KADEH KALDIRMAK



                  İşte genel durumdan özele geçemedik derken bunu kastediyordum. Biz Dünya ile ilgilenemeyiz. Amerika bir şeyler yapmış, Rusya başka bir şeyler yapıyor. Irak ta başka bir şeyler oluyor. Olsun bize ne bundan. Bizim başbakan meyhaneye gidip kadeh kaldırmamış.

                  Peki, meyhanede kadeh kaldırsa ne olurdu? Ekonomi düzelir miydi, esnafın işleri açılırımıydı, yolsuzluklar bir anda kesilirimiydi, Ankara’nın göbeğinden petrol fışkırırmıydı? Yok mu bu hükümetin, bu başbakanın hataları. Onlarla uğraşmak yerine neden kadeh kaldırmak, doğrusu anlamakta zorlanıyorum.

                 Bunlar bizim alışık olduğumuz davranışlar. Rant elden gidince veya gider gibi olunca başlarız feveran etmeye. Biz buna belden aşağı vurmak diyoruz. Beğenmek zorunda değiliz hükümeti, beğenmek zorunda değiliz başbakanı. Ama koltuktan etmenin yolu bu değildir. Geldikleri gibi göndermektir. Öyle belden aşağı vurarak değil.

                 28 Şubat döneminde de gördük bu tür hezeyanları. Ama çoğumuz daha öncede belirttiğim gibi sırf AKP li görünmeyelim diye es geçtik. Fadime Şahin’leri, aczimendileri hep görmedik mi? Neredeler sahi her gün medyada çarşaf çarşaf resimleri çıkan bu abalı asalı adamlar.

                Madem kadeh kaldırınca sorunlar çözülecek, bende diyorum ki, Sayın Ertuğrul Özkök bey efendiyi,  bir vakit, safımda namaz kılarken görmek istiyorum. İnanın ülkenin bütün sorunları hallolacaktır.

                                                                                        12.09.2008
                 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder