2 Eylül 2014 Salı

KOMŞULARLA SIFIR PROBLEM



Komşularla sıfır problem sözünü, isteyen tepeme binsin hatta pislesin. Ben sesimi çıkarmayacağım diye anlayan zatlar, geri dönüp ilkokula yeniden başlasınlar da Türkçe öğrensinler. Komşularla sıfır problem demekle, bana istediğin kazığı atabilirsin demek aynı şey değildir sayın muhteremler.

Sayın Demirel’in Davos’taki olaydan sonra” bedeli ağır olur demesi,”yüce milletimin ne kadar haklı olduğunu gösteriyor. Millet, hani şu göbeğini kaşıyan, oy vermeyi bilmeyen insanlar Dünya’nın gelişimini cumhurbaşkanlığı yapmış bir insandan daha iyi görüyor. Çünkü bölgedeki dengeler değişmiş, soğuk savaş yılları ve politikaları geride kalmıştır. İsrail’in ileri karakol ve Amerikan çıkarlarını korumak için gerekliliği sorgulanmaktadır. Bu yüzden gelişime ayak uyduran parti ve insanlar bu gün Türkiye vizyonundadır.

İsrail kafası ile düşünen ne politikacı ne de diplomat vardır. Sadece ordu bu kafada gidiyordu, sanıyorum demokratik düzen içinde her kurum asli görevine dönecek ve bu konuda çözülecektir. Sen İsrail’e mesafeli dur ama ben el altından anlaşma imzalarım diyen paşalarda kalmayacaktır. Devlet bir bütündür, milli menfaatler ortaktır. Siyasilerin milli menfaat telakkisi ile askerlerin milli menfaat telakkisi ayrı olamaz. Oturur birlikte düşünürler, milli menfaatin ne olduğuna karar verirler ve açıklama ona göre yapılır, hedef ona göre tayin edilir.

Bölgede güç olma iddiasında olan bir ülke konumuna gelince,doğu Akdeniz ve bölgedeki gelişmeler ve buna itirazı olan şımarık çocuklar ilgi alanına girer elbette.Hem korsanlık yapıp 9 vatandaşınızı kara suları dışında,uluslar arası sularda baskın yapıp öldürecekler,hem de büyük devletim diye sen de sesini çıkarmayacaksın.Gerekli girişimlerde bulunmazsanız dünyanın her yerinde vatandaşlarınız öldürülür ve onları koruyamazsınız.O zaman devlet olma ve vatandaşlarınızı koruma felsefesi dışına çıkarsınız ki,bu her yönden tokat yiyeceğiniz anlamına gelir.

Başbakan diyor ki;”bundan böyle doğu Akdeniz’de daha çok görüneceğiz.”Yerine göre böyle hukuk tanımazlık, böyle alçaklıklar karşısında meydan okunacaktır. İsrail’de iyi biliyor biz Filistin değiliz, biz Lübnan değiliz, biz Suriye değiliz. Daha önce İsrail aleyhine çıkan Birleşmiş Milletler kararlarının hiç birine uymayan İsrail’in nedense bu defa karara uyacağı tutmuş.”Yok hükmünde” sayarak bu defa biz bu karara uymayacağız. Çünkü İsrail tarafından hazırlanan bir rapordur bu.

İsrail’in etekleri tutuşmuş, merkez bankası başkanı bile ciddi kayıplardan söz ederken, yürüyen merdivene ters binen, halkı” hayır” oyuna çağırırken kendisi oy kullanamayan, somali’ye gitmek isterken Kenya’ya giden muhteremler, oy kullanamasalar bile Türk vatandaşı olduklarını unutmasınlar.

7.9.2011

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder