2 Eylül 2014 Salı

KCK TUTUKLAMALARI



Birisi yazmış mesajında” medyanın bu KCK sevgisi nereden geliyor” diye. Ben de alçaklıklarında ve hainliklerinden geliyor diye cevapladım. Sadece medyanın olsa iyi. Vatandaşında kafa karışıklığı nedeni ile böyle düşünenleri var. Hâlbuki ben bu düşünce tarzına alışkınım. Benzer şeyleri “bunlar saygın insanlar” tekerlemesi ile Ergenekon’da da yaşamıştık.

İnsanlar aslında KCK nın ne olduğunu bilmediği için yanlış yönlendiriliyor. Yönlendirme yapanlar biliyor mu? Bal gibi biliyorlar. Netice işte o verdiğim cevaba geliyor. Bu yapılanmayı sanki PKK nın siyasi yapılanması gibi anlatıyor ve bizim de öyle bilmemizi istiyorlar. Efendim” bu operasyonlarla terör dağdan inmezmiş. Bırakmak gerekiyormuş ki siyasi olarak mücadele etsinler” deniyor. Deli zırvasından başka bir şey değil. Eğer biliyor ve böyle diyorsan hainsin. Bilmiyor böyle diyorsan köşe yazısı yazmaya neden kalkarsın. Zıbar köşende otur bilim adamlığını yap. Ya da roman falan yaz. Millet seni yazar sansın. Sade vatandaşa da tavsiyem, bilgi sahibi olmadan fikir ve kanaat sahibi olmamaktır.

Öncelikle KCK denilen melanet PKK nın siyasi yapılanması değildir. PKK nın üst yapılanmasıdır. Terör örgütünü; bu yapılanmanın kendini hayata geçirmesi için kullandığı metod veya silahlı kuvvetleri olarak düşünebilirsiniz. Bu yapılanmanın hayatiyetini sürdürebilmesi için terör örgütü mutlak surette gereklidir. Yoksa mevcudiyetinin anlamı kalmaz. Silahlı kuvvetleri olmayan bir Türkiye Cumhuriyeti devleti düşünebilir misiniz?

Bazılarının “ paralel devlet” diye nitelediği bir gölge devletin adıdır KCK. KCK sözleşmesi adı altında bir sözleşmesi mevcuttur. Bu sözleşme o gölge devletin anayasasıdır. İçinde vatandaşlık hakları (varsa tabi),hukuk ve yargı sistemi, ekonomi, örgütlenme şekilleri, meşru savunma v.s gibi bir sürü zırvalığın yer aldığı uygulamanın buna göre yapıldığı bir düzenin mücadelesini veren yapılanmadır. Bir KCK vatandaşlığı tanımı vardır. Her KCK vatandaşının ayrıca başka bir vatandaşlığı olabilir. Yani Türk vatandaşı, Suriye vatandaşı gibi. Ama hepsi KCK lıdır. Nihayetinde bunlar bir araya gelip büyük Kürdistan’ı oluşturacaktır. Asıl olan işte bu üst vatandaşlıktır. Yani KCK vatandaşlığı demek büyük Kürdistan vatandaşlığıdır.

Son tutuklamalarda gerekçe nedir, hangi suçtan tutuklama olmuştur bilmiyoruz elbette. Ancak bir suç işlenmişse, suçu işleyenin adının önündeki ünvana bakılmaz. Saygınlığına hiç bakılmaz. Bazı suçları işlemek için ünvanlı olmak şarttır beklide. Çünkü makam sahibi olmayanın işleyemeyeceği suçlar vardır. Mesela darbe yapmak gibi, mesela gölge devlet anayasasında yer almak gibi, mesela teröre yol göstermek gibi. Ünvansızlar militan olabilir çünkü. Her militan zengin mi? Ama bunlar zengindir ve makam sahibidir. Militanlar hiç değeri olmayan bu akıllı güruha hizmet eden hizmetçilerdir, kölelerdir. Özgürlük mücadelesi verdiklerine inandırılmış beyinsizlerdir.

Yapılan operasyonlarla terörün bitmeyeceği şeklindeki yorumlar ise yine hainliktir. Ara dönemlerde laf olsun diye dağ taş bombalama hariç, öldürülen militan sayısını geçen yazımda vermiştim. Demek ki operasyonları küçümseyenler, başarısız oldu diyenler terör örgütü yandaşıdır veya benim hep sözünü ettiğim ihanet içindeki entel takımıdır.  Ancak öldürmekle bitmeyeceği, bu sorunun başka yönleri de olduğu defalarca tekrarlandı. Mesela 93 yılında terörü bitirdik diyenlerin bilmesi gereken şey, o tarihte doğan çocuğun bu gün terörist olduğudur. Öyleyse öldürmeyle bitmediğine göre, bu gün doğan çocuğun 20 yıl sonra örgüte girmemesinin tedbirini almak gerekiyor. Bir yandan bu ekonomik ve sosyal tedbirler alınırken, diğer yandan terörist ya silahını bırakıp teslim olacak, ya da öldürülecektir. Devlet olmanın gereği budur.

Teröriste her türlü destek veren fert, kuruluş teröristtir. Bunu yazı yolu ile yaparsınız, bunu maddi olarak yaparsınız, bunu yol göstererek yaparsınız hiçbir farkı yoktur. Makamı ne olursa olsun hesabını vermek zorundadır. KCK operasyonlarına karşı çıkmak “paralel devlet” veya gölge devlete evet demektir. Hiç kimsenin son operasyonlarla panikleyen terör örgütüne arka çıkmaya hakkı yoktur. Vatan hainleri hariç tabi.

Daha iyi anlayabilmek için işte KCK sözleşmesinin linki.

2.11.2011




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder