7 Aralık 2014 Pazar

SİYASAL İSLAM



Batı icadı olan bu tabir yıllarca uyuttu bu milleti. Nedir siyasal İslam ki insanlar bundan uzak durmaya çalışır hep?

“Müslüman olmak başka şey, siyasal İslam başka şey” dediler. Ama kimse çıkıp bu iki tanımı yapmadı. Müslümanlar da hep uzak durdu siyasal islamdan. Mütedeyyin Müslüman olmaya gayret gösterdiler. Neydi bu mütedeyyin Müslümanlık?

Camiye gidip namaz kılabilirsin. Baskı zamanlarında cami önlerinde birden fazla polis aracı bekler ama kılmakta bir beis yoktur. Boşta isen, emekli isen, esnafsan cami ve namaz serbest.

Orucunu da tutabilirsin kimse ağzına zorla su dökmez.

Paran varsa Hac ibadetini de yaparsın. Orada sultan olan münafığın kontenjanı dâhilinde.

İş yerinde işini aksatmadan namaz kılmak istersen siyasal İslam.

Okullar arasında katsayı eşitsizliğine itiraz edersen siyasal İslam.

Sana model verilen kılık kıyafeti giymezsen siyasal İslam.

Başörtülü çaycı, temizlikçi olarak çalışırsan mütedeyyin. Yönetici, devlet memuru olmak istersen siyasal İslam.

Yıllarca ezanın Türkçeleştirilmesi dâhil sayısız baskı görüp itiraz edersen siyasal İslam.

Ben dinimden memnunum, bana yeni bir din icat etmeyin dersen siyasal İslam.

“Ben istediğim gibi yaşamalıyım, sizin tarzınızı istemiyorum artık” dediğiniz an siyasal islama girdiniz demektir.

Sizi Hıristiyan tarzı yaşatmak isteyenlerle mücadele için parti kurup mücadele ederseniz siyasal İslam.


Sistem içinde söz sahibi olur sermaye edinirseniz yeşil sermaye olursunuz siyasal İslam. Çünkü Müslüman her zaman ırgat olmak zorundadır.

Baskıdan bıkan insanlar size oy verir iktidar yaparsa siyasal İslam olursunuz. Kat’i surette devrilmeniz gerekir. Kural çiğnenmiştir, Müslümanlar ülke idare etmeye kalkarsa mütedeyyin olmaktan çıkar siyasal islama girer.


Hâlbuki halkın % 52 si oy vermiştir. İhvan için fitne demek insafsızlıktır. Fitne ve fesat ordudan gelmektedir. Bir yıl boyunca Mursi kilitlendi, iş yaptırılmadı. Sonra da hatalardan söz edildi. İktidarlar hata yapar, karşılığı darbe değildir. İktidara ders verilen yer sandıktır. Darbeden önce Tahrir de halkı toplayıp, seçilmiş iktidarı devirmek neden fitne ve fesat değil de, insanların seçtiği lideri korumak istemesi fitne oluyor?

Çünkü bu cumhurbaşkanı namaz kılıyor, namaz kıldırıyor, Kuran okuyor. Batı formunda değil, öyleyse siyasal İslam.

İsrail’in güvenliği tehlikeye giriyor diye çocukların kadınların, katledilmesini haklı görmek akıl tutulmasıdır. Müslüman kendisine dayatılan gibi değil, Müslüman gibi yaşamak istiyor. İstiyor ama bu siyasal islama giriyor.


Halkın ülkesini ve vatanını hem sevmeye hakkı yoktur, hem de sevmeyi bilmez. Ülkeyi sevmeyi sadece ADB ve İsrail uşağı yöneticiler bilir.

Laiklik bu değildir. İnsan laik olmaz sistem olur derseniz siyasal İslam.(Ben hem laikim hem müslümanım demek mütedeyyin olmaktır.)Siyasal İslam tehlikeli bir akımdır. Müslümanlar buna inandırıldı. Şimdi uyanıyor insanlar. Bu defa Sisi’ler çıkıyor. Adı da siyasal islamla mücadele.

Eğer hem laikim hem müslümanım dememi bekleyen varsa asla demeyeceğim. Ama mütedeyyin olanlardan, siyasal islamdan korkanlar varsa hem ateistim, hem müslümanım diyebilirler.

18.8.2013





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder