1 Temmuz 2016 Cuma

GÜVENLİK ZAFİYETİ

Ülke güvenliğinde bile ideolojimize göre yalan yanlış bilgilerle fikir söylüyor veya yayıyoruz. Hatta o bilgiyi yayanlar uydurdukları şeylerin bu kadar kabul görüp yayılışını gülerek izliyor olabilir. Bu durumu bildikleri için her yeni olayda, yeni yalanlar yayacaklardır.

Hal böyle olunca, okuyup anlattığını söyleyenlerin sayesinde, okumayan insanlar terör örgütlerine kaynak olmaya devam edecektir. Bir sonraki yazıda teröre nasıl kaynak olduğumuzu yazacağım inşallah.

Haber kanallarında defalarca verilmesine rağmen sosyal medyada, “o kadar arama ve cihaza rağmen o bombalar ve silahlar içeriye nasıl girdi diye soruyor vatandaş.” Çünkü birileri öyle yazdı, o birileri bunların idolü. Yalan söylese bile doğrudur.

“Ben havaalanını biliyorum, zafiyet var, o silahlar nasıl girdi diyorsa biri, bilin ki ya orayı bilmiyor yalan söylüyor, ya da toplumu manipüle ediyor.

Benzer bir olay anında daha hızlı reaksiyon göstermek için oradaki özel güvenlik ve polis konumları tartışılabilir. Ama güvenlik zafiyeti yoktu. Dışarıdan gelen insanların kontrol edildiği ilk nokta orasıdır.

Salonda böyle hadise yaşanmasın diyorsanız, hava limanı girişinde araçları durdurur ararsınız. Bu defa orada yığılma olur. Terörist orada patlatır bombayı. Yani her zaman bir ilk kontrol noktası ve yığılmanın olduğu yer olacaktır.

Yüzde yüz güvenlik diye bir şey yoktur. Hiçbir ülke bunu sağlayamamış, sağlayamaz.

Peki, güvenlik zafiyeti yoktu, ne vardı?

Kesinlikle istihbarat zafiyeti vardı. Terörist o noktaya gelmeden tespit edilmiş, etkisiz hale getirilmiş olmalıydı. Bilmem hangi devlet terör uyarısı yapmış. Hiç önemi yok onların. Yer ve zamanı bildirilmeyen istihbarat, istihbarat değildir.

Saçını bu uğurda ya ağartmış ya da dökmüş gazeteciler televizyona çıkıp güvenlik zafiyeti var diyor, dünya kadar para alıyor. Yani yalan söylemek için para alıyorlar.

Bu gibi kritik konumdaki yerlerin güvenliğini özel güvenlik değil polis sağlamalı. Her türlü saldırıda reaksiyon süresi ne kadar kısa olursa, zayiat o kadar az olacaktır.

Öncelikle özel güvenlik silahsız. Diyelim buna rağmen teröristi etkisiz hale getirdi. Hiçbir şey yapamaz çünkü yetkisi yok. Polisi arayacak ve gelmesini bekleyecek. Üzerinde bomba olan terörist kısa bile olsa bir süre beklemede kalacak. Kim üzerinde bomba olan adamı etkisiz hale getirip, onu tutarak beklemek ister?

Polis beklemeyecek mi o şekilde? Bekleyecek ama özel güvenlik gibi canlı haldeki canlı bombaya sarılarak değil. Kafasına sıkar, canlı bombanın cesedi başında bekler en azından. Tabi hümanist kardeşlerimiz bu fikre itiraz etmezse eğer.

Para alıp yalan söylemek yerine, bedava doğruları söylemek lazım ülkemizin selameti için. İsimlerimizin önüne TC yazmakla, ben türküm demekle, ben kürdüm demekle olmuyor maalesef. Madem bu ülke hepimizin diyoruz, öyleyse daha fazlasını yapmak lazım.

Mesela, okuyup bilgimizi çoğaltıp kimin doğru, kimin yalan söylediğini, kimin vatan haini olduğunu anlamakla işe başlayabiliriz.

1.7.2016











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder