26 Temmuz 2016 Salı

PARALEL YAPININ DAĞITILMASI VE FİNANS KAYNAKLARI

Medyada yer alan bir haber.

“Fethullah Gülen, ABD'nin New York Times gazetesine kendi adıyla yazdığı makalede, “Batılı demokrasilerin ılımlı Müslümanlara ihtiyaç duydukları bir dönemde, "hizmet" içindeki ben ve arkadaşlarım Batının yanında yer aldık” diyerek Obama yönetimine mesaj verdi.”

Mesajı biz de aldık, Obama’da. Her ülke milli menfaatine göre değerlendirecek. Bu mesajdan Obama şunu anladı. “Beni iade etmeyin, yoksa sizin emrinizde olduğumu söyletirler bana.”

Biz ise, zaten bildiğimiz bir durumun, sahibi ağzı ile itiraf edildiğini anladık. Şimdi bu ihanet şebekesi için hukuken yapılacak her türlü muameleyi onaylıyoruz. Buna itiraz edeceklerin tarafı bellidir.

Ancak bu muamele yapılırken 12 Eylül’de, 28 Şubat’ta düşülen hataları yapmamak lazım. Hep söylediğim danışman hataları yaşanmaya devam ediyor. Neler mi onlar;

HASTANELER:
Fetö terör örgütünün finans kaynaklarından biriydi bu kurumlar, bunda hem fikiriz. Hastanenin yolsuzluk yapmasına da gerek yok, ki çoğunda yolsuzluk olduğunu medyadan takip ettik. Devletin bunlara el koyması en tabii hakkıdır.

Hastane kapatılmak yerine yönetici kadro değiştirilir, devlet adına işletilirdi. Hatta bunu vatandaşın duymasına bile gerek yoktu. Başhekim Ahmet gitmiş, yerine Mehmet gelmiş olarak anlardı vatandaş. Hastane yine özel Hastahane anlayışı ile çalıştırılır, devletin bir özel hastanesi olurdu.

Çünkü muhtemelen çalışanların tamamı örgüt üyesi değildi. Çok sayıda sade vatandaş vardı içinde. Askerde olduğu gibi sivil alanda da komuta kademesi en ağır şekilde cezalandırsın. Çalışanlardan örgüt bağı olanlar da cezalandırılsın.

Bir hastanenin yaklaşık 800 çalışanı olsa, bunu aile bazında 5 ile çarpın, 4 bin insan yapıyor. Belki yarısından fazlasının hatta çok daha fazlasının örgüt ile bağı yok. Ama bütün çalışanlar ve aileleri mağdur olmuştur.

OKULLAR:
Bu örgütün çok sayıda eğitimi kurumları vardı. Okullar kapatılıyor. Binlerce öğrenci mağdur oluyor. Bu kurumlarda okuyan öğrencilerin hepsi örgüt üyesi değil. Örgüt, bunları müşteri olarak görüyor, çünkü paralı okullar bunlar.

O halde okul kapatmak yerine kadroyu değiştirip, öğretime devam edilebilir. Varsa öğrencilerden örgüt ile bağı olan, onlar hakkında işlem yapılır. “Öğrenci o okula girdiği puanla eş değer bir devlet okuluna gitsin ama yine para ödesin” demek nasıl bir mantıktır? Aynı sınıftaki bir çocuk para ödüyor diğeri ödemiyor. Adı devlet okulu ise para almak anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olmaz mı? Yeni kadro ile yine özel okul statüsünde devam edilir.

Hem Maide-8 ayeti “  Ey iman edenler! Allah için hakkı ayakta tutanlar ve adaletle şahitlik yapanlar olunuz. Bir kavme olan kininiz, sizi adaletsizliğe sevk etmesin. Adaletli olun, çünkü o takvaya daha yakındır. Allah’tan korkun” demiyor mu?

YURTLAR:
Yurt kapatmak yerine aynı mantıkla, yurda el koyar, yeni bir müdür atarsınız. Birkaç personel ile sorun çözülür. Yurt yine devletin olur ama devletin özel yurdu olur.

 Kurumlarla bir şekilde bağı olan insanları paralel diye adlandırmak hem toptancılık olur, hem de adil olmaz. Çoğumuz bu adamlar müslüman diye çocuklarımızı dershanelerine göndermedik mi?  Hatta imtihana girecek çocuğumu Şubat ayından itibaren dershaneye bile göndermedim. 13.4.2014 tarihinde MÜLAANE DEĞİL, AÇIK AÇIK BEDDUAMDIR diye http://ncocak.blogspot.com.tr/2014/09/mulaane-degil-acik-acik-bedduadir.html bu yazıyı yazdım.

Hala temizlenmemiş olan paralel kadrolar yeni personel arayışında yöneticilerin önüne yeni paralel insanları koyacaklardır. Bu konuda, parti farkı gözetmeden devlete yapılan bütün saldırılarda hükümetin yanında yer alan vatan ve millet sevgisi olan ülkücü kadrolardan istifade edilebilir.

Muhalefet benzer görüşleri dile getirince bunlar zaten muhalif denilebilir. Devamlı muhafazakâr medya yanlışları söylesin dedim. Söylenseydi iktidar bu kadar hataya düşmez, bu yanlışlar yapılmazdı. Görüldüğü gibi her şeyi alkışlayarak iktidarı darbe girişiminden korumak mümkün olmuyor. Korumak yanlışları söylemekle olur.

Bu kadar emniyet, ordu, istihbarat kaynakları olan devlet, bu Fetö denilen örgüt bizi kandırdı derse, onun dershanesine çocuğunu gönderen vatandaş, biz de kandırıldık dediğinde ne diyeceksiniz?

26.7.2016












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder