23 Haziran 2016 Perşembe

ESED, KESİNLİKLE ABD’DEN DAHA TEHLİKELİ DEĞİL.

Türk milletinin hasletidir dürüst olmak. Özellikle dış politikada dürüst bir milletiz, dürüst bir devletiz. Dürüst olduğumuz için kızıyorum ben şahsen. Dünyanın tek kerizi biz miyiz diyorum.

Neden BOP eş başkanı oldun diye kızmak yerine, neden verdiğin sözde duruyorsun diye kızmak gerekir. Çünkü BOP, bize anlatılandan başka bir hal aldı. Ama biz hala söylenenler geçerliymiş gibi verdiğimiz sözde duruyoruz.

Görüşmelerde soruyormuş diplomatlarımız  “ bize anlattığınız bu değildi ” diye. ABD, “bazı değişiklikler olabilir” diyormuş. Artık bizimde bazı değişiklikler yapma hakkımız doğmuş demektir. Verdiğimiz söz, bize anlatılan duruma göreydi çünkü.

ABD’nin aleyhimize döndürdüğü, kesinlikle istemediğimiz politikalar uyguladığı Suriye’de bizim hala koalisyon diyerek, Işid diyerek ABD ile birlikte hareket etmemizi aptallık olarak görüyorum.

Bölgedeki nüfus kaydırmalarını ayarlamak için Işid’in uydurulduğunu beyinsiz tek hücreli “amip” bile biliyor artık. Bu Durumunda güneyimizde Arap ve Türkmen nüfusunun yerlerinden çıkarılıp Kürtleştirdiğini artık eşek de öğrendi. Lakin “koalisyon havadan, biz de karadan toplarla Işid’i vurduk” diye övünüyoruz. Tek hücreli “amip”in kulağı çınlasın.

Yani, ABD’nin aleyhimize olacak şekilde değiştirdiği, güneyimizde boydan boya koridor halinde kurmakta olduğu ve bizim karşı olduğumuz Kürt devletinin kurulmasına destek veriyoruz. Kürt devletinin kurulacağını nihayet anlayan eşeğin de kulağı çınlamıştır inşallah.

Yurt dışında herhangi bir yere para göndermek istediğinizde eğer Avro ise bir alman bankası, eğer dolar ise bir Amerikan bankası üzerinden gönderirsiniz. Gönderdiğiniz birkaç doları bile takip eden Amerika, Işid diye bir örgütün kuruluşundan haberdar olmuyor. PKK’nın elindeki silahların kendi malı olduğundan haberdar olmuyor.

Bölgedeki gelişmelere paralel olarak PKK’nın yeni taktikler denemesi tamamen Suriye’de ki kürt oluşumunun ardından sırası gelen “kuzey Kürdistan” için. Yani bu PKK planı değil ABD planıdır. Bu planı koyunlar da öğrendi artık.

Bütün hayvanlar âleminin anladığı batının bu kahpe, sahtekâr davranışını aşmak ve menfaatimize uygun davranmak için artık insan zekâsı gerekiyor.

“Düşmanlarımızın sayısını azaltıp, dostlarımızın sayısını çoğaltmak” kulağa hoş geliyor tabi. Böyle bir şey imkânsız, bu bir ütopyadır. Bunun yerine düşmanlara “aleyhime davranma seninle iyi geçineyim” denir. “Çünkü bu ikimiz içinde iyidir.” Düşman buna uyacaktır, onun da menfaatine uygun olan budur.

Düşmandan dost olmaz. Ancak hiç kimse ile de sonsuza kadar savaş halinde kalınmaz. En çok bizde olmak üzere milletlerde şan, şeref, gururun yerini para aldığı için devletler birbirine muhtaçlar. Biz gururlu milletiz demesin kimse. Domatesler, limonlar, oteller, turistler diye tepinen biz değil miydik? Domates yüzünden sınır ihlali yapan uçağı düşürdüğümüze bile pişman olan biz değil miydik? Nerde milli ruh, nerde gurur?

Libya’da Kaddafi’in vurulduğu gibi Esed’de vurulabilirdi. Vurulmadığına göre plan başka. Bize anlatıldığı gibi değildi ama yine ABD tezini destekledik. Gidecek dediler, Esed nedense gitmedi bir türlü. Sonra bölgeye yeni aktörler geldi. “Esed’le ilişkini kes” dediler onu da yaptık.

Madem değişiklikler olabilir biz de politikamızda değişikliğe gitmeliyiz. ABD, sözde bizi bölge lideri yapacaktı politikalarını destekledik Suriye’de. Durumlar değişmiş, şimdi karşı olduğumuz Kürt devletini kuruyorlar yine destekliyoruz. Gel de tek hücreli “amip” i anma şimdi. Ben hala bu durumları anlayıp, ona göre politika üretecek insan zekâsının gerekli olduğuna inanıyorum.

Madem bizi de bölgede sınırları değişecek devletler arasına katmıştır Amerika, biz de bağımsız politika üretmeliyiz.

Rusya, İsrail ve Suriye ile görüşülmeli mutlaka. Esed ülkesine hâkim, normal olarak yönetiyorken Kürt kantonu falan mı var mıydı? Kürt devleti kuracak kimse var mıydı? Yönetimi zayıflatıp Kürt devletini kuran ( kuran diyorum, çünkü aksi tedbirler alınamazsa kuruldu sayılır) ABD olduğuna göre artık batıcılık oynamaktan vazgeçmeliyiz.

1-Esed desteklenir yeniden eskiye benzer bir düzene geçilir.
2-İnsanlar evlerine ve topraklarına dönerler.
3-Buna engel olmak isteyen Işid ciddi şekilde üç devlet tarafından vurulur.
4-İran’ın etkinliği azaltılmış, Şii yayılmacılığı önlenmiş olur.
5-Bu defa Işid’in vurulmasına engel olmak isteyen ABD’nin niyetini herkes anlar.
6-Bölgenin imarı büyük ihtimalle biz düşer, ekonomik fayda sağlanır.
7-Suriye’de terör grupları ( Işid ve pkk uzantıları) temizlenince Tır ticaret yolumuz açılır.
8-Rusya istediğini alır. İstediği Ak Deniz’den kopmamak. Bu sağlanır, biraz da ekonomik çıkar elde eder.
9-Rusya ile ünlü domates ticareti başlar, turizmcilerin taklalar attığı Rus turistler tekrar gelir. Turizmciler “yerli turist istemiyoruz” diye eski küstah haline döner.
10-İsrail ile münhasır ekonomik bölgede petrol ve doğalgaz aranır.
11-Önceki yıllarda olduğu gibi İsrail’in eline ipleri vermeden menfaatimiz doğrultusunda ticaret yapılır.
12-İncirlik üssü kesinlikle boşaltılır, müstemleke olmadığımız “batılı dostlarımıza” anlatılır.
13-Kendilerinin bile içinden çıkamadığı AB müracaatımız geri çekilir.
14- Bu devletlerle aramızda bizim bilmediğimiz ikili anlaşmalar varsa iptal edilir.

Kürtlere kimlik dahi vermeyen Esed ile konuşup onlara eşit vatandaşlık verilmesini sağlamak mı daha uygun, güneyimizde kürt devleti kuran Amerika’yı aptalca desteklemek mi daha uygun sizce?

Kimse kızmasın ama biz ikinci hal tarzını benimsemiş durumdayız.

Bütün bu politikaların oluşturulması için yalaka danışmanlardan ziyade insan zekâsına ihtiyaç var. Belki oruç bile tutmayan komünist, ateist sanatçı ve benzer tiplere iftar vermekten daha fazla çaba gerekiyor.

“Batılı dostlarımız “ itiraz edebilir. “Hani konuşmuştuk” diyebilir. Evet, konuşmuştuk, nasıl sizin durumda değişiklik olduysa, bizde de oldu kusura bakmayın denir.

Milli olmak, milliyim demekle olmuyor. Kürsüden batıya kafa tutmakla hiç olmuyor. Dediğimizi yapacağız, yapamayacağımız şeyi söylemeyeceğiz. Eğer batı ile ittifak şartlarımızı değişmez, batı çıkarlarına hizmete devam eder, kürt devletine karşıyım der, abd’nin Kürt devleti kurmasına destek verirsek tribüne oynamak olur bu.

Milli ruhtan yoksun, sahada sadece yürünürse, yani tribüne oynanırsa neler oluyor Arda Turan’a sorun. O iyi biliyor.

23.6.2016















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder