22 Ekim 2015 Perşembe

"İSLAM" İLE İLGİLİ BU 26 GERÇEĞİ SÖYLEMEMEK SUÇTUR


Coğrafyamızda olan biteni anlatmak için çok yazdık. Hatırlarsanız  IŞİD SEBEP DEĞİL SONUÇTUR diye Eylül 2014'de http://ncocak.blogspot.com.tr/2014/09/isid-sebep-degil-sonuctur-1.html  birincisi ve sonra http://ncocak.blogspot.com.tr/2014/09/isid-sebep-degil-sonuctur-2.html ikincisi olmak üzere iki yazı da yazmıştım. Biz, içimizde olan gerçekleri görmüyor hata yaptık, doğru yaptık diye boğuşurken, Kanadalı bizden iyi görüyor bu gerçekleri.

Bugün, Ottawa üniversitesinde profesör olan Michel Cheossudovsky’nin bu makalesi ile karşılaştım. Tercümesini aynen veriyorum. Bir de Kanadalı profesörden okuyalım.

"İSLAM" İLE İLGİLİ BU 26 GERÇEĞİ SÖYLEMEMEK SUÇTUR

ABD’nin terörizmle savaşı büyük bir yalan.”İslami teröristler” ABD’nin küresel liderliğini korumak için askeri bir gündemle uyguladığı önleyici bir savaş taktiği. Irak İslam devleti Amerikan gizli servisi tarafından kurulmuş ve geliştirilmiştir. 

Washington’un terörle mücadelesi Suriye ve Irak’ta teröristlere destektir aslında.

Haziran 2014 de Irak’ta etki alanını genişleten örgüt aslında ABD ve Nato tarafından gizlice planlanmış, askeri istihbarat örgütünün bir parçasıydı. İsrail’de buna destek verdi. Terörle mücadele adı altında oynanan oyun ABD tarafından kurulanan “devlet destekli” bir terör faaliyetidir.

ABD ve müteffikleri Işıd’i korumaktadır. Eğer maksatları İslam devletini devre dışı bırakmak olsaydı, geçen haziran ayında Suriye’den ırak’a geçen Toyota kamyonetlerin konvoyunu bombalarlardı.

Bu makalede 26 gerçekle bu büyük yalan çürütülüyor. ABD tarafından medyaya “insani bir eylem” olarak yansıtılan kampanya aslında büyük ölçekli bir askeri operasyondur. Gerçekte Suriye ve Irak’ta büyük ölçüde zaten sivil ölümü vardır. Obama’nın hala terörle mücadele dediği bu operasyon desteğimiz olmadan mümkün değildir.

El-Kaide ve tarihi kökeni 

1.ABD ve El-Kaide, Sovyet Afganistan savaşında zirve yapan nerdeyse yarım yüzyıldır müttefiktir.

2.Pakistan’da kurulan kampta CİA tarafından eğitim verildi.1982-1992 yılları arasında yaklaşık 35 000 mücahit Afgan savaşına katılmak için geldi.
Ücreti CİA fonundan ödenerek gazeteler ve haber bültenlerinde dünyanın her yerinden insanlar cihada katılmaya çağırıldı.

3.Reagan döneminden beri, Washington İslami terörü desteklemektedir. Reagan bunlara kendi tanımı ile “özgürlük savaşçıları” diyordu. ABD bu İslam tugaylarına silah temin ediyordu. Mücahitlerin Sovyetler Birliği ve Afganistan’da rejimi değiştiren “laik rejime” karşı mücadele gibi çok iyi bir nedenleri vardı.

4. Nebraska Üniversitesinde cihad ders kitaplarına girdi. ABD ders kitapları ile milyonlarca dolar vererek şiddet tasvirleri ve fotoğraflarla İslami öğreti adı altında mücahit yetiştirdi.

5.Amerika tarafından öcü olarak gösterilen El-Kaide’nin kurucusu Usame Bin Ladin, 1979 yılında CİA tarafından işe alındı. Henüz 22 yaşındaydı ve CİA destekli gerilla eğitim kamplarında eğitim gördü.

El Kaide 11 Eylül saldırısından sorumlu değil. “Teröre karşı küresel savaş” başlatmak için devlet destekli terör yaratıldı.

İslam devleti (/IŞIL) 

6.İslam devleti (Işıd) El-Kaide bağlantılı bir örgüttür. Amerikan istihbarat servisi, İngiliz M16, İsrail Mossad, Pakistan istihbarat servisi ve Suudi Arabistan istihbarat servisi Al-istihbarat El-Ammah tarafından beyin takımı oluşturuldu.

7.Örgüt Beşar hükümetine karşı ABD Nato destekli ayaklanmaya katıldı.

8.Nato ve Türkiye Mart 2011 den Suriye ayaklanmasının başından beri ayaklanmayı destekliyorlar.

9.Işıda Batılı özel kuvvetler, batılı istihbarat örgütleri, İngiliz özel kuvvetleri ve M16 üyeleri Suriye’de eğittikleri mücahitlere destek verdiler.

10.Pentagondan maaş alan batılı askeri uzmanlar teröristlere kimyasal silah kullanımı konusunda eğitim verdiler.

11.Kafa kesme görüntüleri ABD destekli terör eğitim proğramcıları tarafından yürütüldü.

12.Amerikan müttefikleri tarafından Suudi hapishanelerindeki mahkûmlar Işıda katılmak kaydıyla serbest bırakıldı. Bunların içinde idama mahkûm suçlular da vardı.

13.Netanyahu ve İsrail subayları Golan tepelerinde El-Nusra ile bir araya geldiler. İsrail askeri unsurları El Nusra ve Işidi desteklemeyi kabul ettiler.

Suriye ve Irak

14.Işıd savaşçıları bugün batı ittifakının ayak sesleridir. Açıklanmayan görevleri Irak ve Suriye’de kaos, terör ve yıkım ile Amerikan çıkarlarına hizmettir.

16.Şimdi ABD Ve Nato tarafından bombalandığı iddia edilen teröristler, üstü kapalı bir şekilde Washington ve müttefikleri tarafından desteklenmektedir.

17.ABD ve müttefiklerinin hava saldırıları Işıda yönelik değildir. Irak ve Suriye’nin ekonomik alt yapısına yöneliktir. Fabrikalar, petrol rafinerilerini yok etmek amaçlıdır.

18.ABD’nin uzun süredir takip ettiği bu yıkım politikasının sebebi, Irak ve Suriye’de bir Sünni, bir Arap şii, bir kürt devleti kurmaktır.

"Teröre karşı küresel savaş"

19. "Küresel terörizme karşı savaş" ve "medeniyetler çatışması" rakip değerler ve din, aslında stratejik ve ekonomik hedefleri gerçekleştirmek için birer hediye gibidir Amerika için.

20.Amerika ve batı devletleri El-Kaideyi desteklerken bir yandan da Mali, Nijer, Orta Afrika cumhuriyeti, Somali ve Yemen’de El Kaideye bağlı örgütleri gizli servisleri aracılığı ile desteklemektedirler.

21.Nijeya’da Boko Haram, Somali’de El Şebbab, Libya’da İslami mücadele grubu batılı istihbarat örgütleri tarafından desteklenmektedir.

“Ev yapımı terörizm" Amerika Birleşik Devletleri 

23.Obama, Amerika’yı bu İslam devletinin saldırılarına karşı korumayı kutsal bir görev olarak görüyor.

24.“Evde yetiştirilen terör” ile sözde tehlike yaratılıp, sözde cihatçılarla terör saldırıları düzenletip insanların özgürlüklerini kısıtlamak ve polis devleti kurmak istemektedirler.
"İslami teröristler” Sahte tutuklamalar, yargılamalar ve mahkûmiyetler ile, ülkeyi ve kendi vatandaşlarının hayatını korumak bahanesi ile, Amerika Birleşik Devletleri ve kolluk kuvvetleri gittikçe militarize olmaktadır.

26. "Teröre karşı küresel savaş" için anti terör kanunları çıkarılıp teröre karışan herkes cezalandırılır.

"Teröre karşı küresel savaş" da amaç insanları sorgulayan, düşünen olmaktan çıkarıp sosyal düzeni analiz etmekten men etmektir.

Obama yönetimi ve müttefikleri şeytani bir fikir birliği içindeler. İslam devleti diye bir dış düşman bahane edilerek, dünya güvenliğini korumak büyük bir yalandır.

Prof. Michel Chossudovsky

22.10.2015




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder