29 Kasım 2016 Salı

TERÖR VE TERÖRİST YETİŞTİREN SİSTEM ( 1 )

Bu yazıyı şimdiye kadar size öğretilmişlerin ışığında okursanız bir anlamı olmaz. Bütün fikirlerden, ideolojilerden hatta okulda devletin öğrettiklerinden, kürsülerde size nutuk atanların söylediklerinden sıyrılıp öyle okuyun.

Eğer dindar iseniz, size hocanızın öğrettiklerinden de sıyrılıp, madem dindarsınız, Kuran’ın öğretilerini ne kadar temel aldığınızı düşünerek okuyun ve sadece kendi aklınızla değerlendirin.

Unutmayın ki “ akıllı insan aklını, daha akıllı insan başkalarının aklını kullanır” ( Bernard Shaw).  Eğer benim aklımı başkaları kullanmış olabilir diye aklınıza getiremiyorsanız bu yazıyı hiç okumayın.

Karşı gruba beslediğiniz düşmanca fikirleri aklınızdan çıkarmadan aynı duygularla okursanız aklınızı hala başkaları kullanıyor demektir. O gruba neden düşman olduğunuzu hiç düşündünüz mü? Size başkaları “düşman ol” dediği için düşmanlık besliyor olabilir misiniz acaba?

Devletin öğretisi deyince itiraz edebilirsiniz. “Benim devletim işte” diyebilirisiniz. Ama demeyin. 15 Temmuz’da gördüğünüz gibi devletin bütün kurumları aslında Amerikan personeli tarafından işgal edilmiş olabilir. Sizin “benim devletim dediğiniz devlet, aslında Amerika olabilir. Yani sizi, siz yönetmiyor, Amerika yönetiyor olabilir.

Biraz daha geriye gidip 40-50-70 yıl önce de devletimizi Amerika’nın veya başka bir gücün yönetmediğinden eminseniz hemen okumayı bırakın. Çünkü hala aklınızı başkaları kullanıyor demektir.

Bazıları istediği kadar reddetse de biz Osmanlı’nın devamı olan bir ülkeyiz. Yani aslında Osmanlıyız. Bir savaşa girdik, mağlup olduk, topraklarımız işgal edildi. Şöyle veya böyle elimizde kalan toprak parçası ile devletimizi yani Osmanlıyı devam ettirdik. Bunu yaparken devletimizin adını değiştirip Türkiye Cumhuriyeti yaptık. Ben uzaydan gelmedim, siz de gelmediniz. Hepimizin dedesi Osmanlı değil miydi?

Düşmanımız olarak bize Yunanlı gösterildi. Okullarda da böyle öğretilmedi mi? Yunanı denize dökmemizi zafer olarak kutlamıyor muyuz? Şimdi cephelere şöyle bir bakalım.

Kafkasya cephesi
Çanakkale cephesi
Sina ve Filistin cephesi
Hicaz-Yemen cephesi
Kanal cephesi
Galiçya cephesi
Irak cephesi
Makedonya cephesi
Romanya cephesi

Bunların hangisinde Yunanlı var?

Osmanlıyı savaşa sürükleyen ve parçalayan İngiltere olduğu halde adı geçiyor mu hiç? Biz her yıl Yunanlıyı denize döküyoruz ama. Çünkü ülkemizi yöneten güç öyle düşünmemizi istiyordu. Yani aklımızı başkaları kullandı. Savaş bitip, topraklar paylaşıldıktan sonra Yunanlıya Anadolu’ya çık denildi ve çıktı. Sonra da yeterli destek verilmedi ve Yunanlı savaşı kaybetti.

Peki, bütün cephelerde bizi yenen küresel güç Anadolu’ya sıkışmış bir avuç insanı orada neden yenemedi? Güç üstünlüğümüz mü vardı, silah üstünlüğümüz mü vardı?

Çanakkale’de destan gibi savunmamız, Kut’ül Amare’de zaferimiz vardı. Kime karşı? Çanakkale’de bütün itilaf devletleri, Kut’ta İngilizlere karşı. 1952 yılına kadar ülkede kutlanan bu zafer, Nato’ya girmemiz nedeni ile İngilizlere karşı ayıp olmasın diye kaldırıldı.

Şimdi bile gündeme gelince bu zafer, bu da nereden çıktı diyenler var. Çanakkale zafer ise bu da bir zafer hâlbuki. Kabul görmüyor çünkü içinde Mustafa Kemal’in olmadığı zafer, zafer değildir.

1.800.000 km kare toprağımızı parçalayıp işgal eden İngilizlerin adı hiç geçmiyor, Anadolu’nun yarısını işgale gelen Yunanlı düşmanımız oluyor. Tekrarlıyorum, çünkü ülkeyi yöneten hâkim güç öyle istiyordu. Çünkü biz cahildik, Kurtuluş savaşı ile 1.Dünya Savaşını bile ayırt edemeyen insanlardık. ( Bu arada Yunanlıya dost demek istemiyorum. Bir karış toprağımızda gözü olan benim için düşmandır)

Terör konusundan buraya gelmemizin sebebi, ideolojik olmayan bir konu ile beynimize nasıl hükmettiklerini anlatmak içindir. Buna rağmen yazdıklarımı ideolojik bulanlar, öğretilmiş ideolojileri ile baş başa kalıp, okumayı bu paragrafta bırakabilirler.

Terör nedir?
Terör örgütlerini kim kurar?
Terör örgütleri kime veya neye hizmet eder?
Direktifleri kim verir ve eylem planlarını kim yapar?
Hedefleri kim ve neye göre seçer?
Gerekli olan maddi imkânı nereden bulurlar?
Silahları kim verir? Bu soruların cevaplarını bilmeden, başkalarına hizmete devam edersek terörist yetiştirmeye de devam edeceğiz demektir.

Terörün ne olduğunu bilmeyen yoktur. Sağda solda bomba patlatmak, karakollara saldırmak, hedef seçilen kişilere suikast, toplumu idareye karşı ayaklandırmak ve olaylarını yönlendirmek, psikolojik savaş yapmak, toplumun aklını kendi aklına paralel kılmak gibi sonuçların olduğu eylemlere terör diyoruz.

Şunu kesinlikle bilmek lazım terör örgütleri kendiliğinden kurulmaz. Kimse bir örgüt kurup bu konuda mücadele verelim demez. Bu tür düşüncesi olanlar terör örgütü değil dernek kurarlar.

Her terör örgütünün arkasında bir istihbarat örgütü vardır. Bir devletin istihbarat örgütü terör örgütünü kurar. Terör örgütlerini destekleyen birden fazla devlet varsa hepsi kurucu değildir. Diğerleri kendi menfaatleri doğrultusunda kullanan devletlerdir.


DEVAM EDECEK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder