14 Ocak 2015 Çarşamba

YERLİ CHARLİE HEBDO CUMHURİYET



Eskiden yerli Pravda derdik. Rusya komünistlik pozisyonunu kaybedince Fransızlaşıp Charlie Hebdo oldular. İslam ve Türklükten nasiplenmemişler ne yapsınlar.

Beyazların devlet destekli gittikleri günlerde bunlar revaçta olan gazeteler ve insanlardı. Hep yazdık, çizdik bunların isimleri bize göre uydurulmuş ama hiç biri Türk değildir. Devletten yana göründüklerine bakmayın devlet düşmanıdırlar.

Felsefeleri milleti aşağılamak, devleti tökezletmektir. Yönetenler de aynı kafada olunca pek makbul olmuşlardı. Çok şükür ki artık millet uyandı, bunların aslında İslam düşmanı, devlet ve millet düşmanı olduklarını anladılar.

Yıllar önce bu gazete ülkücülere saldırırdı. Her gün komando haberleri yapan gazete değil miydi bu? Komandolar şöyle öldürdü, böyle baskın yaptı diye.

O zaman dinine ve devletin mukaddetarına sahip çıkan onlardı. Bu görevi üstlenecek başka örgüt yoktu. Kim devlet ve milletten yana ise cumhuriyet gazetesinin hedefi onlardı.

Siyaseten belki yanlışları, belki de ideolojilerindeki sapma nedeni ile ülke gerçeğinde yer alması gereken iki gruptan biri olmaktan çıktılar. Onun yerini bugünkü iktidar ve onu destekleyenler aldılar. Bu insanlar da uzaydan falan gelmediler. İdeolojideki kaymayı gören çok insan bu defa bu kanatta yer aldı.

Haksız da sayılmazlar, Peygamber Efendimize hakaret içeren karikatürü yayınlayan gazete cumhuriyet’e tepkisiz kalmaları bunu gösteriyor. Sentez için iki unsur gereklidir. Biri yok olunca diğer unsur birleştirici olmaktan yoksun kaldı.

Dün mücadele ettikleri insanlarla birlikte, batının ve mücadele ettikleri insanların adayına birlikte al kaldırdılar. Yarın desteğinde oldukları insanların aslında Türk’de olmadıklarını anlayacaklar.

Din den sonra Türklük de gidince neyi savunacaklar birkaç yıl sonra onu bilmiyorum. İttifak yaptıkları insanların devleti, milleti savunan en güçlüye saldırdıklarını görmezlerse, içi boş milliyetçiliğin anlamı kalmadığını görecekler.

Vatan, millet ve din düşmanı gazeteyi lanetlemeyen Müslüman bize değil, hesabını vereceği büyük mahkemeye hazır olsun. Hem laik hem Müslüman olmanın ne olduğunu orada anlatırlar.

Ana muhalefet partisinin başkanı Cumhuriyet gazetesinin yetkilisini arayıp geçmiş olsun dileklerinde bulunuyor.  "Dağıtıma giden gazete kamyonlarının durdurularak, sakıncalı haber veya karikatür aranmasının tam bir 12 Eylül uygulaması" diyor. Hem Müslüman hem laikler bu partiye oy vermeye devam etsin. Laiklik tamam da, din yok adamlarda. Olması da gerekmiyor, sadece saygılı olmaları yeterli. Sonra siz kalkın bu parti ile ittifak yapıp aynı adaya el kaldırın.

Gülen örgütü yazarları tam destek verdiler Cumhuriyet’e. İslamı dünyaya yayıyorlar ya. Kendi örgüt liderleri aleyhlerinde yazan herkese dava açıyorlar. Peygambere hakaret fikir özgürlüğü, Gülen’e hakarete dava. Fikir özgürlüğü budur işte.

Artık kelimelerin etrafında dolanıp, din-karşıtı, sekülerizm falan demeyeceğiz. Bu yapılanların hepsi açıkça İslam düşmanlığıdır. Bazı vatandaşlar yabancı terimleri fizik veya kimya ilgili terim olarak alıp karşı olduğu insanlara oy veriyor. Açıkça yazıp uyandırmak gerekir.

Al-i İmran suresi 32 nci ayette “ De ki, Allah’a ve peygambere itaat edin. Eğer aksine giderlerse, Şüphe yok ki Allah kâfirleri sevmez” diyen Rabbimiz, Efendimize hakaret edenlerin ne olduğunu söylemiş.

Rabbimin ismini koyduğu bu yerli Charlie Hebdo kâfirlerine ben neden kâfir demekten imtina edeyim ki? Allah’ın laneti hakaret içeren karikatürü yayınlayan ve onu destekleyenlerin üzerine olsun.

14.1.2015






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder