22 Ağustos 2015 Cumartesi

ANAYASA VE SEÇİM HÜKÜMETİ

Seçime kadar bir seçim hükümeti kurulacakmış. 26 bakandan oluşan kabine için 11 Ak parti, 6 CHP, 3 MHP, 3 HDP, 3 bakan da bağımsız olacakmış. Kim diyor bunu? Anayasa diyor, 104 ve 116 ncı maddelere göre seçime gidildiği için böyleymiş.

CHP ve MHP biz bu kabineye bakan vermeyeceğiz dedi. Kaldı HDP. Eğer bunlara da bakanlık vermezsek anayasayı çiğnemiş olacağız. HDP hemen haykırmaya başlayacak.

Ülkede anayasaya en çok uyan parti HDP elbette. Hatta ülke olarak her şeyimiz anayasaya çok uygun gidiyor. Eskilere, 367 kararlarına gitmeye gerek yok.

1.Mensubu olduğu devletin parlamentosunda vekil olup sırtını PYD, YPG, YPJ ye dayamak.

2.Halkı, silahlanıp sokağa çağırmak.

3.Terör örgütünün liderleri ile her hafta dağda poz vermek.

4.Terör örgütünün emri ile hareket etmek.

5. Bir ütğm. e senin devletin böyle istiyor demek.

6. Mensubu olduğu devletin polisine tokat atmak.

7.Öldürülen teröriste övgü yağdırmak.

8. “PKK öyle güçlü ki istese sizi tükürükle boğar” demek.

9. Yüzü maskeli, eli Molotof bombalı teröristlerle beraber eylem yapmak.

10. “Kendinizi alıştırın, daha apo’nun heykelini dikeceğiz demek.

Fazla uzatmaya gerek yok. Domuzların yaptıkları hepinizce malum. Bunların hangisi anayasaya uygun?

Partiler demokrasi içinde sorunların halli için vardır. CHP ve MHP madem sorunların çözümüne katkı sağlamıyor atalım kenarda dursunlar.

Cumhurbaşkanı istediği gibi bir kabine oluştursun meclis başkanı ile beraber. Eğer HDP anayasaya uymadınız derse “ böyle saça böyle tarak” deyip dikkate bile almayın.

Hele Demirtaş’ın bugünkü “ pekeke ” kayıtsız şartsız, ama’sız silah bırakmalı lafını hiç ciddiye almayın. Tıpkı çözüm sürecinde olduğu gibi zaman kazanmak, toparlanmak istiyorlar.

Geçen yazımda belirttiğim gibi ilk geceki operasyonda ağır zayiat verdi terör örgütü. Sonraki operasyonlarda da etkili olundu ama artık tedbirliler. Yoksa bizi tükürükle boğan adama ne oldu da barış demeye başladı?

İki ay önce çözüm bitmiştir diyen itler şimdi barış diyor. Bunlarla barış konuşan veya konuşacak olan hiçbir hükümet bizden oy alamaz. Sözünde durmayan bu alçak sözde politikacı, terör örgütü sözcüleri ile barış konuşanın ağzına bu millet kürekle vurur bilesiniz.

Paralelde yanıldık, çözümde yanıldık daha birçok şeyde yanıldık. Devlet yanılmaz. Şehir eşkıyalarına da gereken ders verilmeli. Anladıkları dilden. Bizim paramızla alınan hiçbir devlet malının yakılmasının, tahrip edilmesinin kabulü mümkün değildir.

Başlangıçta göle maya çalınması gibi belki tutar diye millet destek verdi çözüm denen garabete. Artık kahpe örgütü tanıdı ve her gün şehitler gelmesi asla kabul edilemez.

Devlet artık devlet gibi olmalı. Millet, polisini ve askerini terör örgütüne karşı korumak için hareket etmeden, polisini ve askerini şehit olmaktan kurtaracak tedbirleri almalı. Bunun yolu son terörist gömülene kadar vurmaktır.

Hiçbir ülkenin polisi Molotof bombası atan, elinde silahla polise karşı duran teröriste su sıkmaz.

Eğer seçim hükümetinde bir tane HDP li terörist olursa bilin ki bu millet size hakkını helal etmez. Hele oy hiç vermez. Dost acı söyler.


22.8.2015

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder