14 Şubat 2015 Cumartesi

ÖLÜMÜ ÖLDÜREN “KISAS”



“Kısasta sizin için bir hayat vardır. Ey temiz akıl sahipleri. Ümit edilir ki korunursunuz” diyor Rabbimiz Bakara 179’ncu ayette. Kısas öldürme olduğuna veya misliyle karşılık verme olduğuna göre nasıl hayat oluyor?

Öyle ya hem öldüreceğiz hem hayat var diyeceğiz. Nasıl mantıksa…

Bir makineyi, bir cihazı en iyi onu icat eden, yapan bilir. İnsanı yaratan Allah, yarattığı insanın nasıl bir yapıya sahip olduğunu bilmez mi? İnancı olmayan, Kuran’a inanmayan insan, buradaki mantığı anlayamaz tabi.

Anlamadığı için de, ilahi adalet prensiplerini bir kenara bırakıp, kendi kafasına göre adalet tesis ederse, daha çok Özgecan’lar kaybederiz biz.

Başka bir yerde Nur Suresi 2 nci ayette de “ Allah’ın dinini tatbikte sizi onlara karşı bir acıma almasın” diyor Rabbimiz. İdam cezasını kaldırırken acıma hissimiz nedeni ile mi kaldırdık? Elbette hayır, dini çağrıştıran ne varsa onu kaldırma hevesimizden kaynaklı bir uygulama bu.

Kafasını taşla ezerek öldüren biri, kafasının taşla ezileceğini bilirse böyle bir cinayeti işler mi? Özgecan’ın katillerine önce birkaç bıçak darbesi, sonra başları taşla ezilerek öldürme cezası uygulansa, sizce bundan sonra böyle bir cinayet yaşanır mı?

İlahi adaletin öldürme ile getirdiği hayat bu işte. Öldüreni öldürerek, öldürmeyi ortadan kaldırıyorsunuz.

Bunu anlamak için elbette “temiz akıl sahibi” olmak gerek. CHP’li vekil Aylin Nazlıaka ve o zihniyette olanların yaptığı gibi dansla önleyemezsiniz. 




Katil cinayet işlesin, siz sokaklarda dans edin hem de sırıtarak. Bence çok etkisi olmuştur bu sırıtışın cani ruhlu insanlar üzerinde. Hepsi kokudan titriyordur şimdi.

Herkes birbirini suçluyor. Devlet Bahçeli " saraydaki diyordu ya, biz siyasiler ülkemizde işlenen cinayetlerin sorumlusuyuz, o zaman sorumlu ve suçlular ayağa kalkmalıdır" diyor. Bir vahşet yaşandı bazıları hiç dahli yokmuş gibi kenardan kenardan konuşuyor. CHP zihniyetini hiç söylemiyorum bile.

İçinde idam cezası olan yeni bir anayasayı yapmaya destek olmayan herkes suçlu. Kesinlikle idam cezası geri gelmeli ve suçun ispatından sonra acilen ceza uygulanmalı.

Toplumdaki bazı canavar ruhlu insanlar üzerinden kadın cinayetlerini bahane ederek bütün erkekleri suçlayan kadınlar güruhu meseleyi sulandıran, özünden uzaklaştıran bir tavır içindeler.

Bazı cinayetlerin aldatma üzerine gerçekleştiği hepimizin malumu. Bu tür cinayetlerden sonra bütün kadınların kahpe olduğuna dair bir teoriyi ortaya atanı duydunuz mu? Birkaç ahlaksız kadının davranışını, bütün kadınlara teşmil etmek mümkün mü?



Hedefleri aslında din olan “sevişirim doğurmam”  diyen bu mahlûkatlar bilsin ki, karşı çıktıkları ilahi kurallar aslında kendilerine hayat veren kurallar.

Din bir hayat, bir yaşama biçimidir. Bundan uzaklaştıkça toplumda daha çok canavar yetiştireceğiz. Sonrada canavarları bu psikolojik bozukluklarından kurtarmak için sokaklarda sırıtarak aptalca dans edeceğiz.

Kesinlikle ve kesinlikle milletvekili olmak için zekâ testi şartı getirilmeli.




15.2.2015






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder