25 Kasım 2015 Çarşamba

İÇİMİZDEKİ RUSLAR

Bizim kadar içinde başka unsurları barındıran bir millet yok. İçimizdeki İrlandalılar, içimizdeki İngilizler, içimizdeki Amerikalılar, içimizdeki Fransızlar, içimizdeki İsrailliler, içimizdeki Ruslar. Hepsinin ortak özelliği, Türkiye aleyhine bir konu olduğunda bir araya gelmeleri.

Medyamız bütün konuları bilen analizcilerle dolu. Aslı soruyor “Putin, neden uçağımız yerden atılan silahla vuruldu diye ısrarcı. Anlayan varsa anlatsın” diyor. Cnngavur her gece analizci diye bunu izletiyor millete.

Baştan beri Suriye bizim iç işimizdir dedik itiraz edenler oldu. Şimdi onlara sormak lazım, 2 milyondan fazla mülteci İngiltere’de mi, Rus uçakları Işid’i vurma bahanesi ile İngiliz hava sahasını ihlal ediyor mu?

Amerika, İngiltere, Almanya, Fransa, Rusya hatta Çin binlerce kilometre uzaktan gelip, Suriye’de müdahil oluyor ama 910 km sınırım olan Suriye benim müdahil olmamam gereken bir alan.

Amerika bir taşla iki kuş vuruyor. Hem Işid denen belayı başımıza sardı, hem de Işid’i bitirmek bahanesi ile “Rakka’da PYD’yi kullanıyorum, onun için silahlandırıyorum” diyor. Bu arada PYD’ye verilen silahların PKK’ya geçmesini de proğramlıyor. Bizi Suriye’ye çevirmek için.

Rusya, Amerika’yı bölgeden silmek, kendisi yerleşmek için Işid bahanesi ile Türkmenleri vuruyor, Esed güçlerine alan açıyor. Esed zaten “Kuzey Suriye”yi bize misilleme olsun diye PYD’ye terk ediyor. Dolaylı olarak Rusya, güney sınırımıza PYD’nin yerleşmesini sağlıyor.

Daha önce Rusya’da büro açmasına izin vermedikleri PYD’ye önümüzdeki günlerde açtıracaklar mutlaka. “Ermeni soykırımı yoktur demeyi suç sayan” tasarıyı da siyasiler teklif olarak sundular zaten Rusya’da.

İçimizdeki Ruslar başladılar “Rusya’nın elinde önemli kozlar var, bu kriz büyürse Işid’in işine yarar, Kriz ekonomimizi derinden etkiler” demeye.

Bir kısmı “Obama neden arkamızda durmadı” diyor. Yahut Nato bizi destekleyecek mi?”diyenler var.

“Peki, tekstilimizin hali ne olacak” diyenler de az değil. Tabi “tarım ve hayvancılığımız batacak” diyenler pek ağlamaklı.

Güya dini cemaat olan Furkan Vakfı’nın Hojası ki o da Fetö’nün bir versiyonudur, o bile konuşuyor. Bütün konuşmaları siyasi, dinle ilgisi olmayan bir adam. “Angajman kuralları değişti dedi, bundan sonra sınırlarımızı ihlal edeni vururuz dedi. Hadi vursana, Rus uçağını vur” diye aklı sıra tenkit ediyor. Şimdi yapacağı yeni konuşmayı bekliyoruz Hoja efendinin.

Anlamadıkları şey, biz Obama’ya bilgi verirken bizi koruyun diye vermiyoruz. Bölgede yerleşmiş, sözü geçen süper ülke olduğu için veriyoruz. Çünkü bölge aslında onların kontrolünde. Sınırlar onlar tarafından çiziliyor. Biz ataklarımızla buna razı olmadığımızı belirtiyoruz.

Nato’yu bilgilendirmemizin sebebi ise bizi Rusya’ya karşı koruyun demek değil. Sözde Rusya’ya karşı kurulmuş bir ittifakın üyesiyiz. Rusya’ya karşı bir hamle yapıyoruz ve bunu üyesi olduğumuz ittifaka bildiriyoruz sadece.

Kimse Rusya ile savaşımızda batılı ülkelerin ve Nato’nun bizi koruyacağını beklemiyor. Biz kendi gücümüze güvenerek düşürdük o uçağı. Allah’ın izni ile herkesin gözüne dev olarak görünen cücenin hakkından gelecek güçteyiz. Rusya’da farkında bizim Ukrayna veya Gürcistan olmadığımızın. Yoksa çoktan Gürcistan gibi bombalardı bizi.

Rus’un gücünden korkan ya da kendini Rus hissedenlere şerefli olun diyemiyoruz çünkü beceremezler o işi. Papazın nikâh kıyarken söylediği tarzda ülkemiz yararına söyleyecek sözünüz varsa söyleyin, yoksa kıyamete kadar susun. Daha fazla alçaklık yapmayın.

25.11.2015





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder